Preşedintele PC Cluj şi-a dat demisia şi reproşează: ”Conducerea centrală nu ştie să gestioneze corect problemele interne, dar nici relaţiile cu celelalte partide”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serban Răduleascu  FOTO. gornistul.ro
Serban Răduleascu  FOTO. gornistul.ro

Doctorul Şerban Rădulescu, preşedintele organizaţiei judeţene Cluj şi vicepreşedintele Regiunii de Nord-Vest a Partidului Conservator, şi-a dat demisia, marţi, 2 iunie, din funcţiile deţinute în partid. El îşi motivează decizia prin faptul că PC ”nu are o conducere centrală care să gestioneze corect problemele interne, precum şi relaţiile (...) cu alte partide”.

Potrivit unui comunicat de presă, Şerban Rădulescu spune că ”relaţiile conducerii centrale cu organizaţiile teritoriale (...) au fost aproape inexistente” şi că liderii PC nu ştiu să gestioneze corect problemele interne ale formaţiunii politice, dar nici relaţiile cu alte partide.

„Azi mi-am trimis la Bucureşti demisia din partid. Nu pot să declar decât că, de mai multă vreme, s-a creat în rândul membrilor de partid impresia că Partidul Conservator nu are o conducere centrală care să gestioneze corect problemele interne, precum şi relatiile unui partid parlamentar, cum e Partidul Conservator, cu alte partide. Relaţiile conducerii centrale cu organizaţiile teritoriale, întâlnirile şi eventualele consultări ale conducerii centrale cu membrii şi organizaţiile în teritoriu au fost aproape inexistente.

Această constatare nu e numai a mea, ci a majorităţii filialelor judeţene. Există în rândul membrilor Partidului Conservator o stare de confuzie, de dezorientare în ceea ce priveşte viitorul partidului. Eu am prezentat aceste probleme, atât în partid, cât şi în spaţiul public. Această hotărâre pe care am luat-o cred că este normală şi sper că voi avea înţelegerea celor cu care am construit organizaţia Cluj a Partidului Conservator, precum şi a colegilor din teritoriul din afara judeţului cu care am colaborat foarte bine.
Din păcate, nu am putut evita despărţirea de partidul pentru a cărui dezvoltare  mi-am pus toată energia şi experienţa politică. Viitorul lui nu mai depinde de mine.
Ce voi face? Nu m-am decis, dar am un proiect de construcţie politică. În foarte scurt timp voi hotărâ dacă mai am energia şi optimismul necesar unui nou proiect. Oricum, nu va fi legat de ceea ce înseamnă eşicherul politic actual în România”, se arată în comunicat.

Şerban Rădulescu a declarat, pentru ”Adevărul”, că nu are încă proiectul pus pe hârtie, dar că viitoarea formaţiune politică va fi de centru şi va pune omul, cetăţeanul, în prim plan.

Mai puteţi citi:

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, care a demisionat ieri, se justifică: ”Majoritatea nou creată în CJ bloca orice proiect politic”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite