„Poziţia copilului“ a bătut toate recordurile pentru un film românesc din ultimii 20 de ani: peste 100.000 de spectatori şi peste un milion de lei încasaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute,  „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a depăşit toate recordurile în materie de spectatori şi încasări pentru un film românesc din ultimii 11 ani în cinematografele din România.

Filmul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în februarie a înregistrat 100.063 de spectatori, surclasând producţii precum “Filantropica”, de Nae Caranfil (91.958 spectatori) sau “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu (70.953 spectatori), pelicule care au ocupat locuri fruntaşe în box office-ul românesc din ultimii ani, potrivit unui comunicat al Parada Film, care semnează co-producţia de la „Poziţia copilului“.

„Poziţia copilului” a depăşit recordurile şi la capitolul încasări, cu 1.202.023,7 lei, cele mai mari pentru un film românesc, în ultimii 20 de ani. Acelaşi film a avut un număr record de spectatori în cinematografele din ţară, în primul weekend de lansare: 19.729 de oameni.

Acest film va deschide secţiunea zilele Filmului Românesc de la TIFF. Pelicula va rula miercuri, 5 iunie, de la ora 17, la Cinema Arta (proiecţie specială pentru nevăzători), pe 6 iunie la Ursus Open Air din Piaţa Unirii, de la ora 21.45, iar vineri, 7 iunie, va fi programată o nouă proiecţie a filmului la Cinema “Florin Piersic”, de la ora 12.30.

„Poziţia copilului” - care este este al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010) - a avut recent premiera în cinematografele din Germania şi Austria. Luna aceasta va ajunge în Italia (13 Iunie) şi Elveţia (25 Iunie).

Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.

„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Vă recomandăm şi:

Entuziasm şi lacrimi la filmul „Poziţia copilului“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite