Ex-primarul Clujului Sorin Apostu a fost reaudiat: "40 de martori spun că sunt nevinovat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu
Sorin Apostu

Fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, trimis în judecată pentru acte de corupţie, a declarat luni, în timpul reaudierii sale de către Curtea de Apel Târgu Mureş, că este nevinovat în privinţa acuzaţiilor de corupţie care i se aduc şi că declaraţia denunţătorului său, Aspazia Droniuc, ar fi nulă întrucât aceasta refuză să fie audiată de instanţa de judecată.

Apostu a spus că refuzul denunţătoarei de a fi audiată a arătat 'adevărata valoare probantă a declaraţiei, adică nulă' şi că există numeroase contradicţii în denunţul făcut de Aspazia Droniuc, arată Agerpress.

 

Apostu spune că a văzut-o pe Droniuc o singură dată 

El a susţinut că Aspazia Droniuc a fost o singură dată la el în birou, în 2009, şi l-a chestionat cu privire la asigurarea parcului auto al RATUC Cluj, iar el i-a spus că nu Primăria are competenţă, ci regia de transport, care este în subordinea Consiliului Local. Acesta a spus că denunţătoarea nu i-a cerut să o ajute cu ceva, nici să discute cu şeful RATUC Cluj, Liviu Neag, cu care el nu era în relaţii de amiciţie, date fiind opiniile lor politice diferite, mai arată Agerpress. 

Acesta nu a exclus însă posibilitatea ca Aspazia Droniuc să fi fost trimisă de cineva anume să fie chestionat în privinţa asigurării parcului auto al RATUC, de care nu răspundea. Fostul primar a spus că RADP Cluj avea un parc auto mai mare decât RATUC şi că dacă îi era îndatorat Aspaziei Droniuc, ar fi trimis-o şi la acea regie. 

Nu ştia despre contractele soţiei

Sorin Apostu a mai arătat că nu a pretins şi nici nu i s-a oferit vreun folos material în acest caz şi că nu a avut cunoştinţă de contractul de asistenţă juridică dintre cabinetul avocaţial al soţiei sale, Monica Undina Apostu, şi firma reprezentată de Aspazia Droniuc. În plus, a spus Apostu, nici în prezent nu are cunoştinţă de contractele soţiei sale, iar pe vremea când era primar programul încărcat nu îi permitea să discute probleme de serviciu acasă şi că nu are cunoştinţă nici de contractul de asistenţă juridică între cabinetul avocaţial al soţiei sale şi una dintre firmele omului de afaceri Călin Mihai Stoia. 

Nu ştie despre cardurile de benzină

Sorin Apostu a mai arătat că sumele pe care le folosea în familie erau de pe cardul pe care i se vira salariul de primar, că mai avea un card pe care i se vira salariul de profesor, de pe care nu scotea banii întrucât economisea pentru a merge în concediu.  Inculpatul a precizat că nu a avut cunoştinţă nici despre cardurile de carburant la care se face referire în rechizitoriu şi a spus că nu le-a folosit niciodată. În privinţa contractului de concesionare a serviciului de salubrizare al municipiului Cluj Napoca, Apostu a arătat că nu primarul, ci Consiliul Local are dreptul şi obligaţia de a concesiona acest serviciu, că toate actele şi licitaţiile au fost făcute legal, fapt confirmat de un raport al Ministerului de Finanţe, şi că dacă nu semna contractele respective, putea să fie acuzat de abuz în serviciu, mai arată Agerpress. 

Apostu: 40 de martori nu îl acuză  

Apostu a mai spus că el şi omul de afaceri Călin Mihai Stoia, coinculpat în acest dosar, se cunosc de dinainte de a îndeplini funcţia de primar şi au o prietenie pe care nu o regretă, iar acesta nu ar fi făcut niciun fel de intervenţii pe lângă el.  Apostu a accentuat că la dosar există declaraţiile a peste 40 de martori, care nu şi le-au schimbat, şi niciunul nu îl acuză de ceva. 

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite. 

Sorin Apostu a ajuns la Cluj după 11 luni de arest preventiv

VIDEO Sorin Apostu a părăsit peniteciarul din Târgu-Mureş. Socrii acestuia au ajuns la locuinţa sa din Cluj

Sorin Apostu a stat în închisoare 322 de zile

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite