Poliţia Cluj a găsit marii evazionişti: vânzătorii din piaţa de vechituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa de vechituri a Clujului a fost, sâmbăta aceasta, ţina unei acţiuni de control care a implicat o desfăşurare impresionantă de forţe: poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la Investigaţii Criminale, poliţişti locali şi jandarmi. Au fost aplicate amenzi de peste 10.000 lei şi au fost ridicate 6 autovehicule parcate neregulamentar.

Noua conducere a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj este hotărâtă să facă impresie bună. Una dintre problemele Clujului fiind evaziunea fiscală, poliţiştii s-au gândit să înceapă cu piaţa de vechituri a oraşului, unde oamenii sărmani îşi scot la vânzare televizoarele vechi, tablorile prăfuite, cărţile din bibliotecile uitate şi hainele uzate. Desfăşurarea de forţe a fost impresionantă: sâmbătă între 8.00 şi 10.30, au ieşit pe teren poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca.

Evaziune fiscală şi maşini parcate ilegal

Bilanţul acţiunii a fost mai puţin impresionant decât desfăşurarea de forţe: au fost aplicate 44 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 10.000 lei şi au fost ridicate 6 autovehicule parcate neregulamentar. Poliţiştii au dispus confiscarea unor bunuri oferite spre vânzare pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă, valoarea acestora fiind de aproximativ 3.000 lei. Cu ocazia controalelor au verificate 54 de societăţi comerciale şi 122 comercianţi ambulanţi. De asemenea poliţiştii au legitimat 272 persoane şi au controlat în trafic   28 de autovehicule de transport marfă.   

Citeşte şi 

Atenţie, şoferi! Mutarea pieţei de vechituri aduce schimbări în traficul auto!

Cum arată piaţa de vechituri a Clujului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite