Om de afaceri clujean, sechestrat și mutilat într-o hală părăsită. Motivul faptei și reacția Poliției județene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unui cunoscut local din Cluj a trecut prin clipe de groază, după ce ar fi fost sechestrat și bătut de trei indivizi care i-ar fi tăiat și un deget. Aceștia ar fi vrut cu orice preț acces la portofelul electronic cu criptomonede al antreprenorului.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Ciprian Călin Pop, patronul localului clujean Gentlemen’s Bistro, a fost atacat și sechestrat de mai mulți indivizi, care i-au tăiat și un deget, scrie Ziar de Cluj. Aflat în stare de șoc, bărbatul ar fi refuzat initial să facă plângere, de teama infractorilor. Totul ar fi ieșit la iveală după ce Pop ar fi făcut un accident ușor, miercuri, 17 ianuarie, la primele ore ale dimineții. Polițiștii au remarcat atunci că antreprenorul este rănit, că are un deget secționat și că este în stare de șoc.

Abia atunci, potrivit Pro TV, patronul le-a povestit că ar fi fost torturat de trei indivizi mascați, într-o hală de la marginea orașului. Motivul? Necunoscuții voiau cu orice preț acces la codul secret al portofelului electronic de criptomonede, unde, spune el, ar avea circa 200.000 de dolari.

Bărbatul a mai povestit că răufăcătorii l-ar fi obligat să bea alcool, apoi l-ar fi stropit cu benzină, amenințându-l că îi vor da foc dacă nu le dă datele contului său de criptomonede. Și ca să fie mai convingători, aceștia i-ar fi secționat degetul.

Ce spun polițiștii

Oamenii legii încearcă acum să afle toate detaliile și să îi găsească pe cei trei bărbați.

La data de 16 ianuarie, în jurul orei 05.45, în municipiul Cluj-Napoca a fost înregistrat un eveniment rutier în care a fost implicat un bărbat, de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia cercetărilor evenimentului rutier, persoana în cauză a relatat o agresiune la care a fost supusă în noaptea de 15/16 ianuarie, într-o hală aflată în proximitatea municipiului Cluj-Napoca, faptă pe care nu a sesizat-o printr-un apel de urgență”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj.

Avându-se în vedere starea victimei, aceasta a fost condusă la Unitatea de Primiri Urgențe, în vederea acordării de îngrijiri medicale, mai spun polițiștii.

„În prezent, organele de cercetare penală au extins verificările cu privire la agresiunea semnalată, au identificat locația respectivă, au adunat probe și mijloace de probă și au procedat la vizualizarea mai multor camere de supraveghere video pentru a se corobora datele din teren cu cele relatate de victimă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor. În cauză sunt efectuate cercetări de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroului de Investigații Criminale și Biroul Rutier sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, în contextul în care victima a relatat că i-au fost sustrase și bunuri care făceau accesul la unele investiții pe care aceasta le avea în derulare”, au completat reprezentanții Poliției Cluj.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, omul de afaceri sibian Adrian Kreiner, în vârstă de 50 de ani, a fost atacat în propria casă de trei indivizi cu cagule pe față, care l-au bătut crunt și le-au amenințat pe partenera și pe fiica acestuia. Atacatorii l-au legat pe proprietar de mâini și de picioare și l-au bătut cu violență ca să afle unde anume își ține banii. Când au văzut că nu îl pot convinge, i-au pus fiicei sale pistolul la cap. Partenera se pare că a scăpat de furia prădătorilor ascunzându-se în dulap, de frică.

În urma acestei tâlhării și a violențelor la care a fost supus, acesta a făcut stop cardio-respirator, iar ulterior a murit.

Doar doi dintre cei trei ucigași au fost prinși. Unul dintre aceștia, Laurențiu Ghiță, a fost extrădat deja din Scoția, unde a fost capturat la coborârea de pe un feribot, în Stranraer. A ajuns în țară la finele anului 2023, fiind plasat direct în arest.

Un altul, Marian Cristian Minae, poreclit „Pușcărie”, încătușat la coborârea dintr-un tren în Belfast, așteaptă să fie extrădat din Irlanda de Nord. Având în vedere poziționarea celor doi asasini, nu este exclus ca înainte de capturare ei să fi fost împreună, întrucât din Belfast în Stranraer se poate ajunge cu feribotul pe Marea Irlandei.   

Cel de-al treilea criminal, Costinel Cosmin Zuleam, poreclit „Olteanu”, considerat „creierul” operațiunii, al jafului armat de la Sibiu, este căutat în continuare în lumea întreagă, după ce i s-au pierdut urmele în Franța, dar în prealabil a fost reperat în Slovenia. Se bănuiește că ar fi ajuns în SUA.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite