ÎPS Teodosie, vedetă la Cluj. Sute de oameni s-au adunat să-l atingă și să-i sărute hainele preoțești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut, sâmbătă, 21 ianuarie, o slujbă la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj. Biserica a fost arhiplină, iar mulți oameni au venit ca să-l asculte pe ÎPS Teodosie sau pur și simplu din curiozitate.

ÎPS Teodosie. FOTO Calin Gavrilaș
ÎPS Teodosie. FOTO Calin Gavrilaș

Slujba a fost transmisă în direct pe facebook de Arhiepiscopia Tomisului. „Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cu binecuvântarea IPS Andrei Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Biserica „Sfântul Ilie” din Cluj”, a fost mesajul scurt care a însoțit transmisiunea în direct. 

Sute de clujeni au venit la slujbă pentru a-l asculta pe IPS Teodosie sau chiar pentru a-l atinge sau pentru a-i săruta veșmintele preoțești.

Transmisiunea în direct și clipul înregistrat au adunat în mai puțin de 24 de ore peste 21.000 de vizionări și peste 2.100 de aprecieri, dar și peste 3.300 de comentarii. 

Arhiepiscopul Teodosie a încălcat în mai multe rânduri regulile impuse de autorități în perioada stării de alertă, iar Poliția l-a sancționat de cinci ori. Acum, judecătorii dau decizii contradictorii în ceea ce-l privește.

Sancționat de cinci ori în doi ani

Cinci sancțiuni a primit ÎPS Teodosie pentru că a încălcat măsura izolării la domiciliu după ce s-a întors din Iordania, în 20 ianuarie 2022.

Conform reglementărilor în vigoare la acea dată, arhiepiscopul, care era nevaccinat anti-COVID-19, trebuia să stea în izolare timp de 10 zile la întoarcerea în România. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, ierarhul apărând în mai multe locuri publice, la diferite evenimente sau slujbe religioase. În consecință, a fost sancționat de cinci ori, trei dintre sancțiuni primindu-le într-o singură zi, 24 ianuarie 2022.

Chiar dacă nu toate sancțiunile au constat în amendă (1.000 de lei), ci au fost și avertismente, ÎPS Teodosie a contestat toate cele cinci procese-verbale de constatare întocmite de polițiștii constănțeni. Până acum, ierarhul a obținut, în prima instanță, două decizii favorabile și două nefavorabile.

În toate cazurile, ierarhul s-a apărat în fața judecătorilor invocând faptul că decizia de carantinare emisă de Direcția de Sănătate Publică București pe data de 20 ianuarie 2022 i-a fost adusă la cunoștință abia pe 24 ianuarie 2022, în jurul prânzului. Așadar, el nu ar fi știut că trebuie să stea în izolare la domiciliu.

Doi judecători de la Judecătoria Constanța i-au dat dreptate, însă alți doi judecători nu. Ultima decizie nefavorabilă primită de ierarh a fost acum motivată de instanță, iar judecătorul explică faptul că necunoașterea legii nu-l exonerează de răspundere pe ierarh.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri