Ghid de supravieţuire Electric Castle: „Va fi ca şi cum ai veni pentru prima dată la festival”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Va fi ca şi cum ai veni pentru prima dată la festival”, spun organizatorii despre a patra ediţie a Electric Castle. „Adevărul” vă explică schimbările importante şi vă spune care sunt concertele şi activităţile ce nu trebuie ratate.

Cea de-a patra ediţie a festivalului Electric Castle a început joi şi ţine până duminică, la domeniul castelului Banffy din Bonţida. Organizatorii se aşteaptă la circa 25-30.000 de festivalieri pentru fiecare zi de Electric Castle.

Important e de ştiut este că la festival se va ajunge pe două rute diferite. autoturismele vor circula pe drumul ce leagă satul Răscruci de Bonţida, în timp ce autobuzele vor merge pe traseul clasic, prin sat. Vor fi trei parcări, în total 4.000 de locuri, iar taxa se plăteşte pe fiecare intrare (15 lei). Linia de autobuz pentru festival este disponibilă de miercuri, 13 iulie, la prânz, până luni, 18 iulie. Cursele vor circula nonstop, zi şi noapte, o dată la 20 de minute. Plecarea se va face de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, iar biletele se vor putea cumpara din staţii. Un bilet costă 7 lei. În ce priveşte transportul cu trenul, majoritatea vor avea, pe perioada festivalului, opriri în gara din Bonţida. Iar din 18 iulie, garniturile de tren care circulă pe ruta Cluj – Bucureşti vor avea vagoane suplimentare.

Intrarea în festival s-a mutat în zona unde era înainte circuitul de biciclete, care permite amenajarea a  21 culoare de acces şi intrarea direct în „inimă festivalului”.  Scena principală s-a mutat în zona unde era înainte parcarea rulotelor pentru a beneficia de mai mult spaţiu deschis. În jurul castelului vor fi amenajate trei scene. 

Cu cizme sau fără cizme de gumă 

Festivalierii nu vor avea ce face cu banii cash pe domeniul Banffy, întrucât toate plăţile se vor face cu o brăţară cu cip, pe care o vor primi la intrare în festival. „Cei care au deja biletele pot intre pe un link (https.//ec2016.pay.intellifest.com/login) unde pot să-şi introducă un cont bancar de pe care îşi pot încărca brăţara cu care vor face plăţile. Cei care vor lua bilete la faţa locului vor putea să-şi încarce brăţările în nişte cabine special amenajate unde vor putea folosi fie bani cash, fie carduri bancare”, a explicat pentru „Adevărul” Andi Vanca, Head of Communication Electric Castle.

Organizatorii susţin că în niciun caz prognoza meteo nu anunţă ploi similare cu cele de anul trecut. Dacă va ploua, ploile vor fi sporadice şi de scurtă durată. „Chiar dacă plouă, anul acesta ne-am pregătit foarte bune. S-au amanajat trasee pavate care te duc peste tot în festival”, a susţinut Vanca. Cu alte cuvinte, cizmele de gumă sunt opţionale anul acesta. Bilete se mai pot cumpăra doar la intrarea în festival, pentru o zi se plătesc 159 de lei, iar pentru un abobament de 4 zile - 399  de lei. 

Programul festivalului Vineri

Main Stange. 

18.00 – 19.05 - De Staat 

19.35 - 20.35 Dilated Peoples 

21.05 - 22.30 Enter Shikari

23.00 - 00.30 Paul Kalkbrenner 

00.40 - 02.10 Rusko 

Sâmbătă 

Main Stage

18.00 - 19.00 Urma

19.30 - 21.00 Dub Pistols

21.30 - 22.30 Elliphant

23.10 - 00.40 Skrillex

01.00 - 02.15 Flux Pavilion

Duminică 

Main Stage

Alternosfera 18.00 – 19.00

God Is An Astronaut 19.30 – 21.00

Bastille 21:30 – 22.45

Bring Me The Horizon 23.25 – 00.40

Gorgon City 01.10 – 02.25

Vezi AICI întregul program . 

Concerte de neratat 

Trupele pe care nu trebuie să le rataţi sunt:

Skrillex (sâmbătă 23.10, main stage) are opt premii Grammy, câteva titluri de „artist of the year", clipuri cu sute de milioane de vizualizări pe YouTube (cu un record de 410 de milioane de vizualizări doar pentru „Bagarang"), dar mai ales respectul unei întregi industrii, indiferent dacă vorbim de nume mari din rock, rap sau muzică electronică. De la debutul din 2010 cu „My name is Skrillex", artistul apare constant în clasamente fie prin compoziţiile proprii, fie prin producţiile şi colaborările pe care le semnează alături de Korn, Diplo, Bring Me The Horizon, Rusko şi mulţi alţii.

Bring Me The Horizon (Dumincă, main stage, 23.25) vin pentru prima dată în România pentru a arăta că rockul nu se învârte doar în jurul monştrilor sacri ai anilor ’80-90. Cu un sound foarte actual, care îmbină rockul alternativ cu muzica electronică, BMTH sunt văzuţi de către presa din Marea Britanie drept una dintre cele mai energice, populare şi vizionare trupe din lume. Numărul uriaş de fani, premiile câştigate şi recenziile extraordinare ale ultimului album fac din BMTH unul dintre cei mai doriţi headliners de către marile festivaluri europene ale anului 2016. 

Sigur Rós (joi, 21.55, main stage) pornesc din nou în turneu în 2016, iar una dintre opriri va fi la Electric Castle. Este pentru prima dată când islandezii ajung în România. Muzica islandezilor se situează într-o zonă mistică, fiind în acelaşi timp şi exuberantă şi spirituală, emoţională şi eterică. Fiecare album produs din 1995 încoace a fost primit cu critici excelente. Regizorii de film au fost printre primii inspiraţi de muzica lor, care figurează pe coloana sonoră a peste zece filme şi seriale, membrii Sigur Ros apărând în rol de muzicieni într-un episod recent al «Game of Thrones».

Bastille (duminică, main stage, 21.30)  a reuşit să devină În doar 3 ani de la lansarea primului album,  una dintre cele mai iubite trupe indie rock la nivel mondial. Au fost No. 1 în UK Album Charts, au primit nominalizări la zeci de premii, au câştigat un Brit Award, au vândut aproape 8 milioane de albume doar în Statele Unite şi Marea Britanie, iar melodia „Pompeii” are peste 300 de milioane de vizualizări pe Youtube. 

Activităţi de neratat

În timpul zilei nu trebuie să rataţi zona de tech, unde se poate xperimenta realitatea virtuală, cei de la Arobs l-au recreat pe Contele Banffy (festivalul are loc pe domeniul familiei Banffy), HP a crea un escape room cu multe servere printre care te pierzi. Zona de fashion va fi foarte interesantă, oamenii vor putea merge şi vor primi un upgrade de look de la designerii de acolo, de la haine până la freză şi tot.  „Grădina fermecată” este o zonă în care s-au construit mai multe „ochiuri”, iar în fiecare „ochi” se întâmplă ceva – într-unul sunt lasere şi lumini,  în altul e linişte, în altele sunt tot felul de experienţe, într-unul e un telefon care sună. 

De asemenea, a fost adus un balon cu aer cald, accesul fiind gratuit. 

Citeşte şi

De ce să mergi anul acesta la Festivalul „Electric Castle“: va fi mai mai mare, mai spectaculos şi „fără stick-uri de memorie“

A patra ediţie a Electric Castle Festival va avea loc între 14 şi 17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonţida, judeţul Cluj.

Un 13 cu noroc. O zi în plus de distracţie la castel. Ce surprize vă aşteaptă anul acesta la Electric Castle

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite