FOTO VIDEO UPDATE Cinci militari, morţi în accidentul din Sibiu, s-au întors "acasă" la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii originari din Cluj, decedaţi în tragicul accident de elicopter din judeţul Sibiu ajung duminică "acasă" la Baza Aeriană din Câmpia Turzii. Trupurile neînsufleţite ale acestora sunt aduse de un convoi militar după o ceremonie militară ce a avut loc la Sibiu.

UPDATE 16.40 După scurta ceremonie de la baza aeriană din Câmpia Turzii, camioanele Armatei cu trupurile celor cinci militari au plecat spre localităţile unde vor fi înmormântaţi: Cluj-Napoca, Bonţida, Ţaga şi Târnăveni.

Chipuri cernite, cu obraji brăzduiţi de lacrimi şi multă suferinţă greu de exprimat în cuvinte. Aşa poate fi descrisă scurta ceremonia militară de la Baza Aeriană 71, de lângă Câmpia Turzii, din comuna clujeană Luna. Un avion i-a adus, puţin după ora 16.00, pe cei cinci dintre cei opt militari morţi în tragedia aviatică de vineri - trupurile neînsufleţite ale lui comandorului Arthur-Grigore Palfi (Cluj-Napoca), căpitanului Rareş-Cosmin Moldovan (Cluj-Napoca), maistrului militar cls. II Dorin Fodor (Ţaga), maistrului militar cls. III Constantin Dorin Filip (Târnăveni, judeţul Mureş) şi maistrului militar cls. III Vasile-Marian Gădălean (Bonţida).

Rudele şi cunoştinţele militarilor morţi au lăsat lângă pistă, pe spaţiul verde, lumânările pe care le-au aprins în timpul slujbei religioase.

UPDATE 16.00 Avionul cu trupurile neînsufleţite ale militarilor decedaţi în accident a aterizat la Câmpia Turzii. După aşezarea sicrielor pe catafalcuri va avea loc un ceremonial religios oficiat de un sobor de 12 preoţi. Printre aceştia se află şi Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ. 

„Cuvintele sunt de prisos. Durerea e mare. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i odihnească în pace, iar celor dragi să le uşureze suferinţa”, a afirmat mitropolitul.

Trupurile eroilor militari sunt transportate cu avionul de la Sibiu la Câmpia Turzii. La ceremonia militară de la Sibiu au participat ministrul Apărării Mircea Duşa, alături de familiile îndoliate, dar şi preşedintele ales, Klaus Iohannis. Ceremonia a cuprins intonarea imnului de stat, un serviciu religios şi onor militar. Alături de oficialităţile naţionale şi familii, la eveniment au fost prezente şi autorităţi locale, colegi ale militarilor decedaţi şi simpli cetăţeni, în total peste o sută de persoane.

Sicriele au fost acoperite cu drapelul naţional, iar preşedintele ales, Klaus Iohannis a depus o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa. Militarii originari din judeţul Cluj sunt transportaţi duminică la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii unde va avea loc, de asemenea, un ceremonial militar şi unul religios. În zilele următoare vor fi înmormântaţi în localităţile unde şi-au avut domiciliul.

image

Elicopterul în care se aflau cei opt eroi morţi a decolat vineri de la Câmpia Turzii şi se deplasa spre localitatea Cincu din Braşov, unde militarii urmau să participe la un exerciţiu împreună cu colegi din armata americană. Din motive necunoscute deocamdată, aeronava s-a prăbuşit în zona localităţii Stejăriş din judeţul Sibiu.

image

Ceremonia în scurte filmuleţe:

Sosirea avionului cu militarii de la Sibiu

Militarii preiau sicriile cu trupurile neînsufleţite

Slujba religioasă oficiată de Mitropolitul Clujului

Cei cinci militari sunt încărcaţi în camioane

Plecarea camioanelor

Luminile celor dragi

Mai puteţi citi:

Cumnatul lui Valentin Bora, unul dintre militarii răniţi în accidentul aviatic: „Văd schimbări în bine de la o zi la alta. Dumnezeu i-a dat de lucru aici şi nu l-a luat la El“

Epava elicopterului prăbuşit a fost dusă la Câmpia Turzii
 

Povestea lui Marian, militarul care a renunţat la misiuni în Afganistan şi în Irak pentru a-şi creşte copilul, dar a murit în accidentul aviatic din Sibiu

 FOTO VIDEO Doliu la Câmpia Turzii de Vinerea Neagră: „Parcă ar fi blestemată această bază aeriană”

Mărturiile ciobanului care a salvat doi militari din accidentul de elicopter de la Sibiu: „Unii erau afară din elicopter, ardeau. Alţii erau carbonizaţi deja“

Unul dintre răniţii în accidentul de elicopter din Sibiu, dus la spitalul din Târgu Mureş cu elicopterul SMURD. Al doilea rănit, adus la spital cu maşina de descarcerare

Un elicopter militar s-a prăbuşit. Opt persoane au murit, alte două sunt transportate la spital. Una dintre victime era un mecanic de la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite