FOTO VIDEO Cei doi supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Sibiu, transportaţi la Spitalul din Târgu Mureş. Urmează să fie duşi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter militar s-a prăbuşit în această dimineaţă la graniţa dintre judeţele Sibiu şi Mureş. Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar două au supravieţuit, dar deocamdată nu se ştie în ce stare sunt. Ambii răniţi au fost aduşi la Spitalul din Târgu Mureş şi vor fi transportaţi la Bucureşti la Spitalul de Arşi.

UPDATE ORA 16.15 Medicii au stabilit că ambii răniţi vor fi transportaţi la Bucureşti cu un avion de tip Spartan. Amândoi bărbaţii au arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Vor fi supravegheaţi medical până la Bucureşti.

UPDATE ORA 15.10 Al doilea rănit a fost adus cu maşina la Spitalul Judeţean Mureş. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, conştient, stabil hemodinamic, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Deocamdată i se fac investigaţii şi se va stabili daca va fi şi acesta trimis la Bucureşti la Spitalul de Arşi. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Mariana Negoiţă, nu a putut confirma că bărbatul ar fi sau nu de naţionalitate română.

UPDATE ORA 14.15 Una dintre victime, un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani, a fost adus la Spitalul din Târgu Mureş în urmă cu câteva minute şi momentan nu mai este conştient, a fost sedat. La sosire, totuşi, bărbatul era conştient, dar era intubat. În urma primelor investigaţii, este stabil hemodinamic şi respirator, are leziuni maxilo-faciale, dar acestea nu-i pun viaţa în pericol. Nu are leziuni interne, dar are arsuri grave. „Are arsuri de gradul 2 şi 3, motiv pentru care am solicitat să fie transferat de urgenţă la Spitalul de Arşi din Capitală“, a precizat Mariana Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgu Mureş. Celălalt rănit nu a fost adus încă la spital. Reprezentanţii spitalului au confirmat că bărbatul care a fost adus cu elicopterul este de naţionalitate română.

UPDATE 13.30 SMURD Târgu-Mureş a trimis la faţa locului un elicopter, o maşină de descarcerare şi două maşini pentru victime multiple. De asemenea, s-au deplasat la faţa locului trei medici specialişti, trei medici rezidenţi, medicul coordonator Cristian Boeriu şi şase asistente. Primul rănit urmează să ajungă cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Din primele informaţii oferite de purtătorul de cuvând al Spitalului Judeţean, este vorba despre un băbat intubat, cu arsuri faciale şi traumatism cranio-cerebral. Al doilea rănit va fi adus cu maşina de descarcerare şi a suferit multiple fracturi.

UPDATE ORA 13.10 Cele două victime au arsuri multiple.

Primul dintre cei doi răniţi în teribilul accident de elicopter va fi adus în cel mult 10 minute la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

„Am vorbit cu colegii mei la început, dar acum nu mai au semnal. S-au dus spre locul accidentului mai mulţi medici, împreună cu doctorul Cristian Boeriu, coordonator SMURD Mureş. În cel mult zece minute va ajunge elicopterul cu primul rănit. Apoi urmează cel de-al doilea. deocamdată nu ştim în ce stare se află cele două persoane“, a declarat pentru Adevărul Mariana Negoiţă, purtător de cuvând al Spitalului Judeţean Mureş.

Un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, în apropierea localităţii Mălâncrav, potrivit primelor date. În aparatul de zbor se aflau opt persoane, după cum au declarat reprezentanţii Ministerului Apărării.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că în elicopterul prăbuşit, vinerI, în judeţul Sibiu, se aflau opt persoane şi că aparatul plecase de la Câmpia Turzii spre Cincu, unde se desfăşoară un exerciţiu militar, la ora transmiterii ştirii două elicoptere plecând spre zona accidentului. Mircea Duşa a mai spus că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

Vom reveni cu amănunte.

Imagini de la locul prăbuşirii elicopterului militar, în judeţul Sibiu

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite