Drama unei familii care nu-şi poate îngropa de trei ani fata asasinată în stil mafiot în Spania

0
0
Casa în care locuia Maria a fost împânzită de poliţişti aflaţi în căutarea unor probe. FOTO: El Periodico de Aragon
Casa în care locuia Maria a fost împânzită de poliţişti aflaţi în căutarea unor probe. FOTO: El Periodico de Aragon

Familia unei românce omorâte în urmă cu trei ani în Spania se luptă cu autorităţile iberice pentru a putea să-i ducă trupul în ţară şi să o înmormânteze.

Presa iberică relatează cazul familiei Mariei Marian, tânăra ucisă chiar în faţa casei sale din Zaragoza, într-un caz pe care Poliţia spaniolă nu-l poate rezolva, deşi au trecut trei ani de atunci. În schimb, trupul fetei zace încă la morgă, în Spania, iar familia ei, în pofida demersurilor făcute, nu l-a putut lua pentru a-l repatria şi a-l îngropa creştineşte. 

Autorităţile spaniole au respins până acum toate cererile formulate de sora şi de tatăl Mariei. Explicaţia oficială dată, conform El Periodico de Aragon, este că asasinatul e încă în curs de investigare, iar trupul fetei reprezintă încă o probă şi se află depus în morga Institutului de Medicină Legală din Aragon.

În disperare de cauză, familia tinerei s-a adresat justiţiei, iar cazul a ajuns la Tribunalul Provincial din Zaragoza. Aici, ei au avut câştig de cauză, iar instanţa s-a adresat anchetatorilor, cărora li se cere să formuleze o poziţie clară, iar în cazul în care nu mai este nevoie de o nouă autopsie să predea trupul familiei îndoliate. Însă anchetatorii pot să se adreseze unei instanţe superioare, caz în care familia tinerei riscă să mai aştepte o lungă perioadă.

Ce s-a întâmplat

Maria Marian avea 29 de ani când a fost executată, pe 21 noiembrie 2018, în stil mafiot, în faţa casei sale din Zaragoza. Potrivit presei spaniole, femeia a fost asasinată când a coborât din maşină împreună cu sora sa, fiind împuşcată de doi bărbaţi care apoi s-au făcut nevăzuţi. În schimb, sora tinerei a reuşit să scape fără nicio zgârietură.

Anchetatorii susţin că tragicul incident ar fi avut loc pe 21 noiembrie 2019 în jurul orei 20.00 şi că cele două românce au fost aşteptate în faţa casei de doi bărbaţi, care au deschis focul asupra lor, cu pistoalele, apoi au fugit cu un autoturism de culoare roşie. Potrivit jurnaliştilor iberici, modul în care au acţionat ucigaşii i-a dus pe anchetatori cu gândul la un conflict între victimă şi o grupare de traficanţi de droguri. Nu este însă foarte clar care sunt motivele conflictului.

Maria Marian locuia de mai mulţi ani în Zaragoza împreună cu sora şi cu tatăl ei şi avea o relaţie cu un cetăţean spaniol. De altfel, bărbatul a fost unul dintre principalii suspecţi, însă nu au fost găsite până acum probe pentru a-l condamna. 

De atunci, anchetatorii nu au reuşit să-i găsească pe vinovaţi, iar pe zi ce trece şansele sunt tot mai mici să se întâmple. Deşi există un cerc de opt suspecţi, până acum nu au fost găsite probe clare pentru a-i incrimina, iar ancheta bate pasul pe loc.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum a încercat un român să senzibilizeze un judecător francez: „Am slăbit 26 de kilograme în puşcărie, sunt bolnav”

Execuţie mafiotă: o româncă a fost ucisă în faţa casei sale din oraşul spaniol Zaragoza. Poliţiştii au deja un suspect

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite