O îngrijitoare din România a obţinut daune de zeci de mii de euro de la familia la care a muncit până la epuizare

0
0
FOTO stiridiaspora.ro
FOTO stiridiaspora.ro

După doi ani de procese, românca a demonstrat în justiţia din Italia că a fost abuzată la locul de muncă şi a lucrat până la epuizare.

O familie din Italia trebuie să-i plătească unei românce suma de 31.000 de euro cu titlu de daune. Femeia şi-a chemat în judecată angajatorul pe motiv că nu i-au fost respectate drepturile ca salariat, iar judecătorii italieni i-au dat dreptate, la capătul a doi ani de procese.

Românca a reclamat lipsa odihnei, neplata salariului în timpul concediului legal de odihnă sau medical, la care se adaugă o serie de alte abuzuri la care a fost supusă.  

Magistraţii italieni au obligat familia care a angajat-o ca îngrijitoare să-i plătească toate salariile restante şi să achite şi suma de 31.000 de euro, cu titlu de daune, inclusiv morale.

Sentinţa este definitivă, iar familia italiană va fi executată silit dacă nu va achita suma stabilită de instanţă. Presa internaţională a relatat în ultimii ani numeroase cazuri în care româncele sunt exploatate prin muncă de familiile italiene.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O mamă-purtătoare cere daune morale de 500.000 de euro după ce a născut un copil cu Sindromul Down

Spital din România obligat să achite daune de 200.000 de euro unui pacient. Ce boală a contractat în timpul internării

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite