Două tinere spaniole au umilit o femeie crezând că e din România. „E româncă, ele sunt cele mai proaste.” Poliţistul care a intervenit, muşcat şi lovit în cap

0
0
metrou madrid foto que es

Două tinere din Spania au umilit o femeie în metrou doar fiindcă au crezut că e româncă. În realitate, femeia avea naţionalitate venezueleană. Cazul a ajuns la o instanţă din Madrid.

Două spaniole sunt acuzate că au umilit şi au lovit o femeie, iar acum sunt judecate. Cele două sunt acuzate de xenofobie, discriminare şi vătămare şi riscă acum să fie condamnate la închisoare. Que es notează că tinerele riscă acum să-şi petreacă următoarele 17 luni în spatele gratiilor şi să fie obligate să plătească o amendă usturătoare.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc acum trei ani, pe 17 aprilie 2018. Atunci, cele două femei iberice se aflau într-un tren pe linia 3 a metroului din Madrid, când au observat o altă femeie, împreună cu un copil. „Mânate exclusiv de prejudecăţile lor, de dispreţul şi intoleranţa faţă de persoanele de origine străină”, cele două s-au adresat într-un „ton batjocoritor, dispreţuitor şi agresiv” împotriva femeii care stătea liniştită pe un scaun, alături de fiul ei de patru ani, au scris ibericii. „Uită-te la străina asta dezgustătoare. Ocupă două locuri, vreau să mă aşez şi nu pot”, a spus una dintre ele. 

Au confundat o femeie din Venezuela cu o româncă

„Trebuie să fie româncă, astea nu ştiu nimic, sunt cele mai proaste. Ce imigranţi dezgustători, mereu când când călătoresc dimineaţa, metroul este plin de negrotei şi de străini de rahat”, i-a răspuns cealaltă.

Femeia vizată, care în realitate era de naţionalitate venezuelană, nu a răspuns insultelor şi a coborât la un moment dat cu copilul. În momentul în care voia să coboare căruciorul în care se afla copilul, ea a fost atacată cu violenţă de una dintre cele două spaniole puse pe harţă. Atacată din spate, venezuelana a fost trasă de păr şi pleznită, în timp ce cealaltă agresoare ţipa la ea şi o insulta.

Un ofiţer de poliţie aflat în vagon a încercat să intervină le-a cerut agresoarelor să se oprească, dar a fost şi el atacat de cele două femei. „Negroteiul dracului, mă dezguşti, mergi în ţara ta de r...t, nu mă tem că eşti în poliţie”, i-au strigat femeile. Încurcat, bărbatul a cerut întăriri, iar cele două femei au sărit pe el, l-au muşcat şi l-au zgâriat, iar una dintre ele l-a lovit în cap cu o sticlă de bere. 

În cele din urmă, întăririle sosite le-au imobilizat pe cele două femei şi le-au condus la cea mai apropiată secţie de Poliţie din Madrid. Acum, ele sunt judecate, iar procuratura provincială din capitala Spaniei solicită pedeapsa cu închisoarea pentru ambele.

Vă mai recomandăm şi:

Enigma morţii unei românce din Republica Dominicană, elucidată după trei ani. A fost dat verdictul în acest caz

Păţania unui american care a decis să se mute la Cluj pentru a fi alături de iubită. „Şi-a vândut şi casa ca să ajungă aici”Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite