Doi fraţi români din Belgia, executaţi în stil mafiot cu câte un glonţ în cap. Firul anchetei a dus la un fost poliţist

0
0
dubla crima belgia

Doi români şi-au găsit sfârşitul în Belgia, în apropiere de Charleroi, în condiţii care i-au făcut pe anchetatori să se gândească la un asasinat comandat de mafioţi. Ambii au fost împuşcaţi în cap, iar cazul a fost rezolvat în cele din urmă de poliţişti.

Gabriel şi Constantin, doi fraţi români de 45, respectiv 48 de ani erau pescari amatori şi îşi făcuseră obiceiul să pescuiască pe malul unui mic lac, la Forchies-la-Marche, o mică localitate situată în apropiere de Charleroi, notează publicaţia belgiană La Nouvelle Gazette. Fără să ceară voie proprietarului, un fost comisar de 71 de ani, acum pensionar, cei doi se strecurau şi prindeau peşte, după care se întorceau acasă, la Burxelles. 

Pe 28 august 2019, fiica lui Constantin a anunţat Poliţia din capitala Belgiei de dispariţia tatălui ei, iar după nici două zile, în noaptea de 29 spre 30 august. bărbatul a fost găsit mort chiar lângă iazul unde pescuise. Şi nu era singur, ci alături de el zăcea şi trupul lipsit de viaţă al fratelui său. Ambii au fost împuşcaţi în cap, iar ucigaşul a tras relativ de aproape, au stabilit criminologii.

Un comisar e acuzat de dublă crimă

Iniţial, anchetatorii au luat în calcule o execuţie purtând semnătura unor mafioţi, însă au abordat şi alte piste. Printre principalii suspecţi s-a numărat încă de la început un fost comisar, actualmente pensionat, Francis Vandy. Poliţiştii ştiau că Vandy intrase în conflict cu cei doi români şi că a tras asupra lor în urmă cu câteva luni, când pescarii intraseră pe domeniul său fără să-i ceară voie.

Potrivit Nieuwsblad, belgianul a negat orice legătură cu misterioasa dublă crimă, însă anchetatorii au găsit rapid elemente care l-au legat de incident. Iar una dintre principalele dovezi l-a pus în încurcătură pe Vandy, care nu a putut să explice de ce pe una dintre perechile sale de pantofi se afla sângele celor doi fraţi. O altă probă, imposibil de contestat, a fost că Gabriel şi Constantin au fost ucişi cu un pistol Glock. Iar poliţiştii au aflat că atunci când s-a pensionat, Vandy nu şi-a predat arma, coincidenţă chiar un pistol marca Glock pentru, că i-ar fi fost furată. Acum, poliţiştii au descoperit că bărbatul nu a avut de gând să predea arma şi că a păstrat-o.

Francis Vandy va fi acum judecat de magistraţii Curţii Assize din Hainaut şi ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare, ceea ce ar echivala, dată fiind vârsta sa, cu detenţia pe viaţă. 

Vă mai recomandăm şi:

Pedeapsă pentru românul care a violat-o pe fetiţa partenerei sale. Bestia s-a lăudat cu abuzarea copilei care-i spunea „tată“

Decizie finală pentru spaniolul care a ucis în bătaie o fetiţă de 4 ani pentru că era pe jumătate româncă. „Merg la CEDO“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite