Cu cât îşi cumpără clujenii carnea de porc pentru sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea de porc în viu costă la Cluj de la 8 la 10 lei kilogramul, iar în carmangeriile din pieţe, de la 17 la 30 de lei, kilogramul de carne. Slănina se poate cumpăra cu 8,6 lei kilogramul, iar jumările, cu 46 de lei kilogramul.

Cu puţine zile înainte de sărbători, în târgurile de pe sate unde se vând cereale şi animale, preţul în viu al kilogramului de porc este de 8-9 lei, negociabil. Cu 8 lei kilogramul se vindea porcul în viu la târgul de la Mociu, unul dintre cele mai mari din judeţ.

La târgurile de animale din judeţ, kilogramul de carne de porc, în viu, este la 8-9 lei. Inginerul Alexandru Cârlig de la Direcţia pentru Agricultură Cluj spune că, în 2012, kilogramul de carne de porc în viu se vindea cu preţuri cuprinse 7,5 şi 9,5 lei.

Clujenii care vor să-şi cumpere un porc întreg, tăiat şi tranşat direct din gospodăria ţăranului pot aplea şi la site-urile de anunţuri care vând porci încă de la începutul lunii noiembrie.

Acolo, ţăranii vând, în viu, porcul cu 10 lei kilogramul, iar dacă orăşeanul îl vrea tăiat şi adus acasă, trebuie să scoată vreo 50 de lei în plus din buzunar. Preţurile sunt negociabile în funcţie de câţi porci se cumpără şi cât de departe este acel sat de oraşul cumpărătorului. Cu alte cuvinte, un porc crescut la ţară, hrănit cu porumb, iarbă şi bostani, cu o greutate de 110 kilograme, tăiat costă 1.150 de lei.

image

Preţuri cu care se vinde carnea de porc la carmangeriile din Cluj-Napoca:

Jumări – 46 de lei kg
Slănină cu boia – 19,2 lei kg
Ciolan dezosat afumat 19,3 lei kg
Porc ceafă cu os – 17, 9 lei kg, fără os – 22,9 lei kg
Muşchi 25,7 lei kg
Slănină 8,6 lei kg
Cap porc – 4,9 lei kg

Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, livrarea acasă este gratuită în reţeaua de carmangerii Cosm-Fan, care sunt vreo 22 în întreg judeţul.

image

Preţuri de producător la produse tradiţionale care se vând în Cluj:

Slănină 25 lei kg
Tobă 18 lei kg
Jumări de mangaliţă 60 lei kg
Muşchi afumat de porc 25-30 lei kg
Cârnaţ de casă 30 lei kg
Leberwurst/caltaboş 25 lei kg
Brânză de burduf  25-28 lei kg
Telemea de oaie/vacă  25-28 lei kg
Caşcaval de casă 28-30 lei kg

Mai puteţi citi:

Porcul de Crăciun se vinde pe internet, direct din curtea ţăranului

8 animale modificate genetic pentru folosul oamenilor

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite