Coșmarul unui turist român în Grecia. „Trebuia să plătesc 120 de euro, dar m-am trezit cu o gaură de 1.000“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român și-a ratat vacanța în Grecia și s-a ales cu o pagubă de 1.000 de euro, după un incident neașteptat. Așa s-a văzut obligat să plătească o mulțime de bani pentru ceva ce costa mult mai puțin. 

Plaja Porto Katsiki din Lefkada FOTO Shutterstock
Plaja Porto Katsiki din Lefkada FOTO Shutterstock

Coșmarul turistului român a început când s-a decis să închirieze o barcă cu motor, iar ghinionul a făcut să se strice elicea. Deși o elice de acest gen ar fi costat cel mult 250 de euro, grecii au profitat de pe urma sa și i-au cerut 1.400 de euro. Bărbatul a povestit întreaga întâmplare pe Facebook, pe grupul Vacanțe în Grecia: info utile.

„INFO util: în cazul în care vreți să închiriați bărci cu motor, să fiți atenți la următoarele: când iei barcă, omul îți pune în față un contract standard, pe care nu-l citești, evident”, și-a început el postarea. De fapt, tocmai aici este problema. Contractele sunt făcute în așa fel încât îi avantajează pe greci, așa cum explică în continuare turistul. „În acel contract e stipulat cât trebuie să plătești pentru fiecare daună adusă bărcii, dar, mai ales, este scris că trebuie să plătești 100 de euro pentru fiecare zi în care barca e în reparații. Am pățit-o azi (7 august - n.r.), am stricat elicea unei bărci”, adaugă el.

De aici a început totul, pentru că grecii au susținut că nu au piesele și că trebuie să le comande. Astfel, el a fost taxat pentru fiecare zi de întârziere a comenzii. „Ei spun că nu au piesele, că trebuie să le comande și orice comandă în Grecia durează 7 zile. Am verificat, așa e, la soarele ăsta orice mizerie comanzi online, aici vine după 7 zile (nu vă mai enervați la reclamele livratorilor români, aparent sunt speed of light). Trebuia să plătesc 120 de euro și m-am trezit cu o gaură de 1.000, asta după negocieri serioase, de la 1.400”, a mai scris românul.

În final, el a avut și un sfat pentru alți eventual turiști români tentați să închirieze bărci cu motor. „Sfat – căutați pe net cât costă piesa, pe o elice mi-au cerut 250 de euro, pe un site din Constanța am găsit-o la 90. Ajută la negociere”, a scris românul.

Au pățit-o și alți turiști români

Comentariile nu au întârziat să apară. „Și un prieten a „bordelit” una, în niste pietricele, lângă o insuliță care avea un fel de prag... În Lefkada (mulți au pățit-o acolo), dar ne-a luat numai 100 de euro, am împărțit frățește la 4! Omul a fost ok, a spus că o poate repara, nu înlocui, deci ține de obrazul grecului!”, a spus cineva. „Mulțumim pentru atenționare. Nasol moment”, s-a limitat să puncteze altcineva.

„Când închiriezi mașină, iei și Casco full și totul e în regulă, la barcă ar trebui să aibă la fel. Da, pierde bani, dar ca să nu piardă să nu o dea fără șofer și aia e. Oricum e bine de știut asta, fiindcă sincer nu știam”, a completat un alt membru al forumului.

Cu sau fără probleme și chiar dacă mulți turişti se plâng de condiții și au diverse nemulțumiri, Grecia rămâne și în acest an pentru români o atractivă destinație estivală. Statisticile au arătat că în ultimii 15-20 de ani românii au ales să-şi petreacă vacanţa în Grecia, iar în ultimii ani, opt turişti din 10 care au ales insula Thassos, de exemplu, erau români. Alături de români, în Grecia tot mai numeroşi sunt şi turiştii polonezi şi cehi, potrivit Euro2day.gr. Potrivit sursei citate, în 2021 turiştii din România au preferat insula Thassos, Halkidiki, Pieria şi Zakynthos.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite