Întâmplarea stranie trăită de o româncă în Grecia. „S-a cocoțat pe plafon pentru a-și face poftele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O turistă româncă a trăit un moment surprinzător în Grecia, la Thassos, după ce și-a parcat mașina la umbra unui măslin, pentru a fi protejată de soarele fierbinte. O capră s-a urcat pe autoturism.

Thassos e una dintre destinațiile favorite pentru turiștii români. FOTO Pixabay
Thassos e una dintre destinațiile favorite pentru turiștii români. FOTO Pixabay

Grecia rămâne destinația de vacanță perfectă pentru numeroși români, iar Thassos e insula preferată de aceștia. Se întâmplă însă uneori ca vacanța ideală să se transforme într-un coșmar din cauza unor incidente sau accidente care nu pot fi anticipate, iar cei care aleg să meargă în Grecia cu propriile mașini știu bine acest lucru.

Pe pagina de Facebook Forum Thassos, unde românii discută despre concediile pe care le petrec pe pământ elen, mai mulți turiști au povestit despre problemele diverse pe care le-au întâmpinat în Thassos. Este și cazul unei turiste care a postat o întâmplare amuzantă, dacă nu s-ar fi ales cu pagube serioase din această cauză.  „Bună seara, tuturor! Mare grijă unde vă parcati mașină. Noi am pățit-o azi. Am parcat-o la umbra unui măslin, iar o capră s-a cocoțat pe plafon pentru a-și face poftele”, a scris ea pe Forum.

Întâmplarea povestită de turistă a provocat o serie de reacții pe Foum Thassos. „Capră vs. mașină 1-0”, a punctat cineva. Altcineva a relatat o întâmplare asemănătoare. „Vă înțeleg perfect. Nouă ne-a sărit în parbriz în mers. Și bineînțeles, spart și oglindă ruptă. S-a rostogolit după stancă, în serpentină.. .Și nici nu a avut nimic, s-a ridicat și  a fugit... Ce proțap merită...” „Am fost și noi odată în apropiere de plajă Marble Beach. Am și făcut o poză”, a scris altcineva.

Capra cățărată pe mașină. FOTO Forum Thassos
Capra cățărată pe mașină. FOTO Forum Thassos

Un alt membru al forumului și-a povestit pățania. „Lucrurile se întâmplă și important este că să ne păstrăm spiritul pozitiv. Și în România putea fi un urs sau un alt animal buclucaș dar, ne bucurăm că suntem sănătoși. Noi pe 1 august în nebunia orelor de la ferry, poliția ne dă liber și soțul pornește fără a vedea un rond de flori. Se uită fix la detaliile poliției disperate de fluxul din acea zi. Ne uităm amândoi la indicațiile lui și...bum,zdrang, buf... rond, bară. Drumuri bune și vacanță excelentă!” și „Ăsta e riscul când parcati la umbra pomilor sau a stâncilor. Când ajungeți în România mergeți și căutați un atelier de tinichigerie PDR și se îndreaptă fără ciocănit și revopsit”, au fost doar câteva dintre zecile de reacții primite.

Cu sau fără probleme și chiar dacă mulți turişti se plâng de condiții și au diverse nemulțumiri, Grecia rămâne și în acest an pentru români una dintre cele mai atractive, dacă nu cea mai atractivă destinație estivală, iar hotelurile din insula Thassos sunt luate cu asalt de români.

Conform unor statistici, în ultimii ani opt turişti din 10 care au ales această insulă erau români și nu există motive pentru a crede că lucrurile s-ar putea schimba prea mult în această vară.

Statisticile au arătat că în ultimii 15-20 de ani românii au ales să-şi petreacă vacanţa în Grecia. Alături de români, tot mai numeroşi sunt şi turiştii polonezi şi cehi, potrivit Euro2day.gr. Potrivit sursei citate, în 2021 turiştii din România au preferat Thassos, Halkidiki, Pieria şi Zakynthos.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite