Ce spun cititorii „Adevărul“ despre ţara infractorilor invizibili. „Şi oltenii, şi moldovenii, şi ardelenii sunt la fel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania iniţiată de cotidianul „Adevărul“, despre „România infractorilor necunoscuţi“, pornită de la informaţia statistică potrivit căreia există 600.000 de dosare penale nerezolvate în ţară, a stârnit reacţii vii din partea cititorilor.

Cititorii Adevărul apreciază campania lansată de cotidianul nostru, despre “România infractorilor necunoscuţi”, campanie menită să arate adevăratele probleme din sistem.

Din subiectul supus atenţiei marţi, “Cum a ajuns Ardealul să bată Moldova la crime nesoluţionate”, oamenii au înţeles că doar în mentalul colectiv există acea percepţie că ardelenii sunt cei mai paşnici oameni, când de fapt realitatea este invers.

“Îmi aduc aminte cum a început Goţiu acum câţiva ani o campanie de diferenţiere a românilor din Ardeal de cei din restul României. Aproape nu era articol în care să nu sublinieze superioritatea ardelenilor faţă de olteni şi moldoveni. Vedem că de fapt suntem la fel”, scrie Adrian Hora în comentariul depe site-ul Adevărul.

Un alt comentator cere pedepse mai aspre pentru infractoril.

Avem pedepse prea moi, asta e problema. Fiecare face ce vrea. Prostituatele de exemplu, primesc amenzi zilnic. Nu au nicio treabă. Păi sa le ia forţat şi să le pună la muncă în folosul comuniţăţii, la 2 amenzi neplătite”, scrie un alt cititor Adevărul.

Oamenii reclamă şi faptul că politicienii au avut în grijă să se pună bine cu instituţiile de forţă, pentru a fi ei protejaţi.

“Oamenii legii au salarii şi pensii enorme de peste 10.000 lei/lună date de regimurile mafiote pentru a-i proteja pe marii mafioţi care conduc ţara. De hoţii, crime şi alte mărunţişuri se ocupă când mai au timp”, spune  Mihai Popescu

Ziarul „Adevărul“ va continua campania „România infractorilor necunoscuţi “ şi îi invităm pe toţi cititorii „Adevărul“ să ne trimită opinia lor, atât pe site-ul ziarului, cât şi pe pagina de Facebook,  în legătură cu ceea ce ar trebui făcut astfel încât să fie corectate probleme din sistem. Parte din mesaje vor fi publicate pe www.adevărul.ro, dar şi în ediţia tipărită a ziarului.

Mai puteţi citi:

Cum a ajuns Ardealul „să bată“ Moldova la crime nesoluţionate. CAMPANIE „Adevărul“ - România infractorilor necunoscuţi

CAMPANIE „Adevărul” - România infractorilor necunoscuţi: 600.000 de dosare de crime, violuri şi furturi, ascunse în sertarele Sistemului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite