Ce-şi doresc femeile. Fost ministru clujean: „Să am mai mult timp pentru mine şi familia mea, să fiu pur şi simplu femeie, să iubesc şi să fiu iubită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile, indiferent de vârstă, îşi doresc apreciere, vorbe frumoase la momentul potrivit, surprize care nuţin cont de calendar, dar şi să aibă mai mult timp pentru ele, să facă acele lucruri mărunte care le fac viaţa frumoasă.

„Sunt adepta surprizelor, a vorbelor frumoase, simple şi la momentul potrivit. Nu îmi place să fie neapărat o ocazie, cu atât mai mult una împrumutată: Valentine ‘s Day. Îmi place mai mult Dragobetele. Şi cred ce e bine să arăţi dragostea zi de zi sau când doreşti, nu când se impune“, spune Ruxandra Sâna, o tânără antreprenoare din Cluj, care are o afacere cu lumânări, Lumânăresele.

La iubitul ei, cu care e împreună de 4 ani, apreciază cel mai mult că e spontan şi îi face surprize pentru că aşa simte, nu pentru că e o anume zi. „Pe 10 februarie mi-a luat ghiocei. Aşa, fără motiv, doar pentru că exist“, mărturiseşte  Ruxandra.

„Ce îmi place mai mult e ceva spontan, haios, nu neapărat trandafiri roşii şi ciocolată pentru că aşa spune Ziua Îndrăgostiţiilor. La noi e Ziua Îndrăgostiţilor când ne simţim îndrăgostiţi. Recunosc că asta mi-a plăcut cel mai mult la el: că împreună facem lucrurile să fie frumoase atunci când simţim, nu atunci când ne zice calendarul“, adaugă Ruxandra (foto dreapta, sursa: Facebook).

Lucruri asemănătoare spune şi o altă doamnă a Clujului, Aurelia Cristea, fost ministru pentru Dialog Social, şi, în prezent, parlamentar PSD de Cluj.

„Îmi doresc ceea ce cred că îsi doreşte orice persoană, să fiu sănătoasă. Să am mai mult timp pentru mine şi familia mea, să fiu pur şi simplu femeie, să iubesc şi să fiu iubită! Să am timp de acele lucruri zilnice, normale pentru fiecare, să gătesc, să aşez masa de prânz pentru familie, să-mi îngrijesc florile din curte, să citesc, să merg zilnic cu bicicleta şi să împărtăşesc cu prietenele experienţe, opinii, la o cafea! Dar mai ales să dorm începând cu ora 22.00.
Uneori îmi doresc mai multe trăiri simple, dar foarte sincere, să mă plimb, să mă uit la spectacolul străzii, să colind magazinele de decoraţiuni interioare, în special cele care comercializează ustensile, veselă de bucătărie.
Să râd, să plâng, să dăruiesc, să mă bucur de rezultatele muncii mele, să fiu un om viu!
Ah, si mi-aş dori să merg la un curs de dans, unul de bucătărie franţuzească şi…să mă pot organiza pentru a respecta un program de sport“, spune Aurelia Cristea (foto mai jos, credit foto: Adevărul Live).

Aceasta consideră că prioritatea unei mame sunt copiii şi că nu există altceva mai preţios în viaţă decât ei.

image
„Totul se subordonează acestui minunat sentiment şi, evident, responsabilităţii imense. Toată cariera profesională mi-am construit-o având în centrul ei fetele. Ele au fost sursa de inspiraţie, motivaţie, încredere şi energie! Şi a trebuit sa fiu "doi în una", adică şi mamă şi tată.  Am trăit mereu cu grija dacă e bine ceea ce fac, dacă îmi voi putea creşte copii astfel încât să ştie să meargă prin viaţa pe picioarele lor. Să aibă bun simţ, să fie educate, să aibă curaj, să nu permită să fie umilite, să muncească serios, să respecte şi să ceară respect. Să fie corecte în ceea ce fac! Când faci totul cu iubire, din iubire, orice este posibil!“, afirmă doamna Cristea.

Aceasta este foarte bucuroasă deoarece, în urmă cu puţin timp, a devenit bunică. Întrebată ce-şi doreşte, pentru 2015, ca femeie, nu ca politician, Aurelia Cristea a răspuns:  „Anul acesta, Dumnezeu ne-a binecuvântat familia cu un dar minunat, şi vreau să învăţ să fiu o bunică bună pentru Patricia Maria. O bunică mereu tânără în spirit. Şi să mă bucur în continuare de dragostea celui care mi-a fost alături în ultimii ani, şi de prieteni dragi“.

Ce zic psihologii

Psihologii spun că este şi complicat, şi simplu să răspunzi la întrebarea ce vor femeile.

„Simplu spus, femei diferite vor lucruri diferite. Când vrem însă să înţelegem aceste diferenţe lucrurile se complică şi putem rămâne suprinşi să vedem că aceste diferenţe aparente au la bază lucruri extrem de comune. În general, femeile au nevoi/dorinţe comune cu bărbaţii, membri ai aceleaşi specii. Care sunt aceste nevoi/dorinţe? Aş menţiona aici, după asigurarea nevoilor biologice/fiziologice, pe cele de siguranţă (ex. fizică, psihologică, socială/economică etc.), iubire/relaţie (ex. cuplu/familie, prietenie, sexualitate etc.), stimă de sine (ex. încredere, realizări respect/apreciere etc.) şi autodezvoltare (ex. sentimentul că progresează). În general, cu mici excepţii, ordinea dorinţelor este cea prezentată mai sus. Spre exemplu, este puţin probabil ca o femeie care are cronic neasigurată nevoia de siguranţă, să-şi dorească iubire, cu excepţia situaţiei în care iubirea vine şi cu asigurarea securităţii. Sigur, aceste nevoi/dorinţe universale capătă valori diferite la femei faţă de bărbaţi, iar în cazul femeilor capătă valori diferite în funcţie de o serie de alte atribute, dintre care mediul socio-cultural din care fac parte femeile şi vârsta lor sunt cele mai importante“, spune Daniel David.

Cât priveşte româncele, David crede că ele aşteaptă de la bărbaţi cadouri ca semne ale unei investiţii (angajament) emoţionale şi de resurse din partea partenerului.

„Într-o cultură individualistă şi/sau mediu cald, femeile aşteaptă de la bărbaţi aşteaptă cadouri hedonice care să le facă să se simtă bine/să se bucure. Sigur, particularizarea acestor investiţii depinde de vârsta femeilor. Femeile mai tinere din România aşteaptă cadouri - semne ale unei investiţii (angajament) emoţionale şi de resurse - care să le arate interesul şi angajamentul partenerului pentru implicarea serioasă în relaţie; dacă servind această funcţie cadoul este şi hedonic, s-a ales cadoul perfect! Femeile mai în vârstă din România aşteaptă cadouri - semne ale unei investiţii (angajament) emoţionale şi de resurse - care să le arate angajamentul partenerului  pentru păstrarea si dezvoltarea relaţiei; din nou, dacă servind această funcţie cadoul este şi hedonic, s-a ales cadoul perfect! Aşadar, aş recomanda bărbaţilor ca atunci cânt aleg cadourile pentru partenerelor lor să ţină cont de aceste lucruri“, explica Daniel David.

Mai puteţi citi:

Ce cred bărbaţii că-şi doresc femeile. Chirurg estetician: „Vor să fie în prim plan şi nu vorbim doar de atenţia celor din jur, ci şi de cum se raportează la ele“

FOTO Lumânăresele. Zânele care aduc magia Crăciunului din lumea lumânărilor

EXCLUSIV FOTO Cum poţi promova un oraş cu ajutorul lumânărilor. Proiectul a două branduri clujene, I love Cluj şi Lumânăresele

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite