Ce îşi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor. „Să radieze sub priviri admirative ale iubitului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoarea îndrăgostiţilor se celebrează pe 14 februarie
Sărbătoarea îndrăgostiţilor se celebrează pe 14 februarie

Femeile spun că sărbătoare îndrăgostiţilor înseamnă mai mult decât înţeleg bărbaţii şi că de fapt iubirea nu are vârstă.

Mulţi bărbaţi se străduiesc de Valentine’s Day, o sărbătoare de import care a prins foarte tare la români, să fie mai altfel decât în restul anului, răsfăţându-şi iubitele cu cadouri, cu flori, cu cine romantice, petreceri etc.

Dar oare ştiu ei însă ce-şi doresc cu adevărat femeile în această zi cu semnificaţie? Răspunsul la această întrebare ne-a fost oferit atât de  psihologi, cât şi de femei cu opinii bine conturate.

Spre exemplu, psihologul Cătălina Dascălu spune că iubirea face orice femeie frumoasă şi este bine că există o astfel de zi.

„Dacă tot există această zi, femeia vrea să radieze sub privirile admirative ale iubitului ei. De ziua îndrăgostiţilor femeile îşi doresc în primul rând să fie “EL” prezent…el alesul , bărbatul pe care îl vrei să te ţină de mână o viaţă. Apoi cred că îşi doresc să fie ziua îndrăgostiţilor în fiecare zi. Pentru iubire nu ai nevoie neapărat de o zi specială, iubirea există sau nu, în toate formele ei. Îşi doresc emoţia, privirea, căldura şi atenţia bărbatului iubit. Este o zi în care în forul interior, femeile, aşteaptă confirmări că dragostea există, este vie, nu s-a îmbolnăvit. Printr-un simplu gest, să lăsăm toate grijile şi să ne confirmăm iubirea...sau neiubirea, poate fi şi aşa, pentru că sărbătoarea asta ne poate aduce aminte că avem nevoie să primim şi să dăruim iubire. Practic, orice gest de iubire poate aduce o confirmare că în acel cuplu iubirea există, că a rezistat. O cină romantică în care să fii doar tu cu el, fără griji, să te priveşti în ochi şi să îţi vezi iubirea oglindită. Să te vezi în el şi el în tine, să simţi că sunteţi unul. Nu contează anii, iubirea radiază în jurul tău, licărul din ochi este acelaşi, deoarece iubirea nu are vârstă”, spune psihologul Cătălina Dascălu.

La rândul său, profesorul Alexandra Tătaru consideră că nu trebuie să existe o zi specială dedicată iubirii, ci femeile vor să fie iubite în fiecare zi.

„În primul rând, pentru generaţia asta de mijloc, nu prea "există" Sf. Valentin. Femeile îşi doresc iubire şi atenţie, afecţiune, în fiecare zi, nu doar de Sfântul Valentin. O femeie activă  îşi mai doreşte să fie apreciată pentru ceea ce face, se simte iubită chiar şi atunci când se este utilă sau când i se cere ajutorul. Să fie sănătoase, să fie armonie în familie, să-şi crească frumos copiii. O floare poate fi adusă într-o zi oarecare, nu neapărat cu o anumită ocazie, să aibă parte de răsfăţ, să-şi permite orice fără să cerşească, să aibă şi libertatea de decizie  şi câte şi mai câte. Femeile sunt complicate, greu de înţeles de oricine, dar dacă apuci să cunoşti femeia pe care îţi doreşti să o cunoşti, ştii sau intuieşti mai uşor ce îşi doreşte. Ea are şi o intuiţie mult mai dezvoltată şi va simţi dacă bomboanele sau florile primite nu sunt oferite sincer, ci doar de dragul unei sărbători sau doar că aşa trebuie. Dorinţele femeii depind foarte mult şi de nivelul de educaţie. Unele dinte ele se mulţumesc cu puţin sau chiar nu au dorinţe, altele, după cum şi Eliade spune, cele care sunt de elită, devin capricioase şi greu de mulţumit”, consideră Alexandra Tătaru.

Idealul pentru o astfel de zi a îndrăgostiţilor ne este dezvăluit într-o formă sensibilă de focşăneanca Nicoaleta Costianu.

„Cum ar fi dacă el ar şti că ea, romantică, are nevoie ca el să fie pur şi simplu cu ea, că dacă ar încerca amândoi să se  rupă măcar puţin de tumultul, grijile, tensiunile vieţii, şi-ar închide televizorul, calculatorul, telefonul şi-ar sta îmbrăţişaţi o vreme, să-şi asculte gândurile, inimile, să se privească în ochi, să mănânce ceva bun, să bea un vin roşu de exemplu, să pună o melodie lentă în surdină, să-şi spună  lucruri numai de ei înţelese, dorinţe tainice care să alunece în şoapte şi îmbrăţişări până la pierderea simţurilor… Ar fi minunat să primească flori, bijuterii, haine, bilete pentru o destinaţie la care visa de multă vreme şi în care îşi dorea  să trăiască nişte scene ca în Fifty Shadews of Grey…dar poate că nu ne permitem lucruri scumpe. Cu sau fără Valentine’s day ori Dragobete iubirea duce lumea mai departe, ea trebuie  sărbătorită, în orice fel, aşa cum simt îndrăgostiţii, cu multă atenţie la dorinţele celuilalt iar cadoul cel mai frumos ar putea fi o stare minunată pe care o pot crea amândoi, bucurându-se unul de celălalt, comunicându-şi ce l-ar  face fericit pe celălalt”, este pledoaria pentru iubire a Nicoletei Costianu. Un alt mesaj frumos l-am recepţionat de la Vivi Stoica, o doamnă care şi i-a luat ca model pe părinţi, de care este foarte mândră. "Ce-mi doresc eu? Îmi doresc să cunosc liniştea şi fericirea aşa cum au găsit-o părinţii mei care sunt căsătoriţi de 54 ani. Indiferente de discuţiile avute, acestea au fost departe de ochii copiilor. Ei ne-au transmis că într-o relaţie trebuie să existe respect, înţelegere şi nu în ultimul rând dragoste. Mă uit cu drag la ei cum fiecare decizie luată a fost discutată, indiferent că a fost vorba de felul de mâncare de la masă sau achiziţia unui obiect important în casă. Liniştea lor, dragostea împărtăşită şi felul cum se bucură de fiecare moment împreună reprezintă tot ce îmi doresc şi eu. Şi nu de Valentine's Day , nu de Dragobete, ci în fiecare zi", spune şi Vivi Stoica. Mai puteţi citi: Cele mai frumoase poveşti de seducţie de Sf. Valentin Ce-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor? Secretele unui cadou perfect, descifrate de psihologi şi de specialiştii în relaţii interumane  
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite