Cazul viceprimarului incompatibil al Clujului va fi decis de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca a fost informaţi de ancheta Agenţiei Naţionale de Integritate în cazul viceprimarului Gheorghe Şurubaru (PDL). La finalul şedinţei, Emil Boc a declarat că situaţia va fi tranşată în instanţă, întrucât decizia ANI a fost contestată în instanţă.

Consilierii locali clujeni au fost informaţi astăzi despre concluziile anchetei demarate de  ANI în cazul vipcerimarului PDL, Gheorghe Şurubaru. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în cazul lui Gheorghe Şurubaru, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi calitatea de administrator al S.C. Euro Divers S.R.L. ANI a transmis Primăriei şi sancţiunea: „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. Emil Boc a precizat că Şurubaru nu va fi decăzut din funcţia de viceprimar întrucât acesta a contestat decizia ANI: „Decizia a fost contestată în instanţă la fel ca în cazul tuturor primarilor din România”. 

citeşte şi 

Viceprimarul Clujului, Gheorghe Şurubaru, incompatibil conform ANI. PDL-istul va fi cercetat pentru fals în declaraţii

USL Cluj cere Prefecturii să atace în contencios realegerea lui Gheorghe Şurubaru în funcţia de viceprimar al Clujului

Jocul de-a funcţia. Unul dintre viceprimarii Clujului şi-a dat demisia în şedinţa de Consiliu Local. A fost reales 2 ore mai târziu în aceeaşi funcţie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite