VIDEO Clujul în anii 60 – imagini din „oraşul comoară”
0Şirul clipurilor dedicate Clujului, care a început săptămâna trecută cu ocazia împlinirii a 697 de ani de când a primit statul de oraş regal, continuă. Un colaj de imagini superbe cu Clujul anilor 60 a fost postat de un psionat colecţionar de vederi.
La fel ca primul clip “Dedicated to Cluj” cărţile poştale cu imagini din oraş sunt însoţite de o coloană superbă şi de un mesaj emoţionant: „Dragii mei, ambianta unica a orasului nostru e dificil de explicat doar in cateva cuvinte si imagini. Nu e insa greu de experimentat! Ne simtim bine la Cluj si nu stim de ce. Cand ati fost ultima data la plimbare, pe Horea, sa spunem, venind dinspre Gara inspre centru? Casele parca cresc, ne privesc si ne fac cu ochiul. Nu va bate gandul sa incercati? Clujul e un muzeu in aer liber, o lectie deschisa de istorie, arta, multuculturalitate, bun simt si civilizatie! Cati dintre noi incercam sa ne bucuram cat mai des de aceste...privilegii? Se vorbeste mult de "Orasul Comoara" fara a se intelege mare lucru. In peregrinarile mele am vazut multe locuri si timpuri. La Cluj insa am ramas. E un loc cu totul special! Sunt Acasa. Siti ce cred? Cred ca Orasul isi dezvaluie "comoara" doar celui ce isi doreste cu adevarat, altfel ramane invizibila. Iti va cere ceva important la schimb, cum ar fi timpul tau, dar merita! E chiar extraordinar! Eu aproape am reusit. Incerc, prin aceste postari, sa ii ajut pe cei ce doresc dar nu stiu cum sa inceapa deslusirea comorii ce ne inconjoara. Multumesc Napoca-Clus-Clausenburg-Kolozsvar-Cluj! "Just Cluj It"! That's all!”.
Bucăţi de istorie autentică
Pe paginad e facebook Kaiser Peregrinum sunt postate cărţi poştale care pe lângă imaginile de arhivă ne dezvăluie o bucăţică de istorie. Astfel, aflăm şi ceea ce scrie destinatarul pe respectivele cărţi poştale, poveşti care captează un episod autentic de viaţă a oamenilor din oraş.
citeşte şi
VIDEO Călătorie în secolul trecut: cum arăta Clujul în cărţile poştale
Piaţa Unirii, simbolul Clujului
FOTO CENTER Cum se văd simbolurile Clujului din cea mai înaltă clădire a oraşului