Boc: “Cinste lui Haşotti, probabil are o teză foarte bună dacă şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Emil Boc, fostul preşedinte al Partidului Democrat Liberal, a declarat, vineri la depunerea jurământului ca primar al municipiului Cluj-Napoca, că, probabil, Puiu Haşotti "are o teză foarte bună de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate" şi l-a felicitat pe acesta, susţinând că aşa ar trebui să procedeze toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de acest fel.

Boc a afirmat că a muncit la teza sa de doctorat şase ani şi ştie ce înseamnă să munceşti pentru acest lucru.

"Când văd astăzi acuzaţii de plagiat, cred că este bine pentru orice om public, pentru orice demnitar, să şi le lămurească înainte sau imediat ce apar pentru a nu plana niciun fel de suspiciune. Domnul Haşotti a răspuns pozitiv, cinste lui, probabil că are o teză foarte bună de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate. Îl felicit pentru curajul şi faptul că a declarat public ce a declarat. La fel cred că ar trebui să procedeze toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de acest fel, pentru că nu poţi sta cu astfel de suspiciuni într-o funcţie publică", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a dat publicităţii, vineri, precizări referitoare la declaraţiile mai multor lideri ai USL făcute în ultimele zile privind scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu prin care i-a cerut premierului Victor Ponta să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

Oprea menţionează că dreptul preşedintelui de a verifica corespunderea candidatului cu funcţia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curţii Constituţionale a României.

Administraţia prezidenţială aminteşte că respectiva decizie prevede următoarele: "Aceste audieri privesc corespunderea pentru funcţie a candidaţilor propuşi de primul-ministru privitor la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea, condiţii necesare şi indispensabile funcţiei de ministru. (...) Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în cazurile alin. (1) şi (3) trebuie avute în vedere de Preşedintele României în cazul remanierii guvernamentale prevăzută de alin. (2) al aceluiaşi Art. 85 şi pe aceste temeiuri Preşedintele României are îndreptăţirea de a verifica corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în raport de aceleaşi condiţionări-criterii menţionate anterior, şi poate solicita motivat o altă propunere din partea primului-ministru".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite