BAC de toamnă 2014 la Cluj: rata de promovabilitate a crescut după contestaţii cu 3%, iar un fost adjunct ISJ a ajuns în arest preventiv pentru mită

0
0
BAC  FOTO: Adevărul
BAC  FOTO: Adevărul

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat s-au afişat joi, 4 septembrie, după soluţionarea contestaţiilor. La Cluj, promovabilitatea a crescut cu 3%.

În judeţul Cluj s-au depus 405 contestaţii la a doua sesiune a Bacalaureatului 2014. Dintre acestea, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), doar 169 au fost admise. „În urma recorectării lucrărilor, rata de promovabilitate a crescut la Cluj de la 26,01% la 29,16%“, potrivit biroului de presă al ISJ Cluj.

Circa 1.500 de candidaţi la BAC-ul de toamnă în şase centre de examen din judeţul Cluj.

Clujul, în top la sesiunea de vară  

La sesiunea din vară a examenului, rezultatele clujenilor au fost foarte bune. Pe judeţe, cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţele Brăila (77,82%,) Cluj (73,91%) şi Iaşi (73,67%). Cea mai scăzută rată de promovare s-a înregistrat în judeţele Ilfov (27,93%), Giurgiu (38,14%) şi Teleorman (44,10%). 

BAC cu scandal de corupţie

Tünde Péter, unul dintre cei doi inspectori şcolari adjuncţi din judeţul Cluj, a fost arestată preventiv marţi, 2 septembrie, pentru 30 de zile. Este acuzată că a luat 9.600 de euro mită ca să-şi folosească influenţa asupra unor profesori din comisiile de Bacalaureat din această toamnă ca aceştia să dea note de promovare la cinci candidaţi.

Citeşte şi

UPDATE Mită la BAC-ul de toamnă. Inspectorul şcolar general adjunct Tünde Péter, reţinut de DNA Cluj pentru trafic de influenţă în formă continuată

Bac 2014 Cluj: 26,01 % rata de promovabilitate la sesiunea de toamnă

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite