UPDATE Inspectorul şcolar general adjunct de la ISJ Cluj, arestat preventiv pentru 30 de zile. Tünde Péter a luat mită aproape 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tünde Péter, unul dintre cei doi inspectori şcolari adjuncţi din judeţul Cluj, a fost arestată preventiv azi, 2 septembrie, pentru 30 de zile. Este acuzată că a luat 9.600 de euro mită ca să-şi folosească influenţa asupra unor profesori din comisiile de Bacalaureat din această toamnă ca aceştia să dea note de promovare la cinci candidaţi.


UPDATE 14:58 Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Cluj, Tünde Péter, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Avocatul său a contestat decizia instanţei.

UPDATE 13.56 Tünde Péter a fost adus în faţa instanţei. Ea nu a declarat nimic jurnaliştilor.

Tünde Péter, inspector şcolar general adjunct la ISJ Cluj, a fost reţinută luni seara, 1 septembrie, pentru 24 de ore. Azi, 2 septembrie, va fi adusă în faţa instanţei, la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Aseară, avocatul lui Tunde Peter, Radu Chiriţă, a declarat, după audieri care au durat câteva ore, că „justiţia nu se face în presă“, refuzând să spună ce acuzaţii i se aduc clientei sale.

Procurorii DNA Cluj au dispus aseară reţinerea ei pentru 24 de ore a sub acuzaţia de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Din ordonanţa de reţinere a procurorilor DNA Cluj reiese că inspectoarea a pretins şi primit, de la cinci persoane, fie direct, fie prin intermediar, suma de 9.600 de euro. În schimb, Peter Tunde promitea să-şi folosească influenţa ca unii candidaţi la bacalaureatul de toamnă din Cluj să ia note de promovare a examenului.

„În perioada iunie - 1 septembrie 2014, inculpata Peter Tunde Ilona Csilla, în calitate de inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Cluj, a pretins şi a primit de la cinci persoane, direct sau prin intermediar, suma totală de 9.600 euro pentru ca, prin influenţa de care se bucură la profesori-membri în comisiile de evaluare de la examenele de bacalaureat din sesiunile de vară şi toamnă 2014, să intervină asupra acestora şi să determine notarea superioară a lucrărilor unor candidaţi pentru a le asigura promovarea examenelor. Din totalul banilor primiţi, la data de 1 septembrie 2014, inculpata a primit de la o persoană, în scopul menţionat anterior, suma de 1.000 euro, reprezentând o parte din suma de 2.200 euro anterior pretinsă de la persoana respectivă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, arată DNA Cluj.

Mai puteţi citi:

UPDATE Mită la BAC-ul de toamnă. Inspectorul şcolar general adjunct Tünde Péter, reţinut de DNA Cluj pentru trafic de influenţă în formă continuată

Bac 2014 Cluj: 26,01 % rata de promovabilitate la sesiunea de toamnă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite