Bacalaureat de toamnă 2014. Au riscat şi au pierdut: 19 elevi din Buzău au picat Bacalaureatul, după rezolvarea contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procentul de promovare la bacalaureatul de toamnă susţinut de elevii buzoieni a crescut de la 30,08 la 30,31 la sută, după rezolvarea contestaţiilor. Astfel, promovabilitatea a crescut la Buzău după rezolvarea contestaţiilor cu 23 de sutimi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, dintre cele 218 de cereri de recorectare a lucrărilor, 85 au fost acceptate, notele fiind modificate cu mai mult de 50 de sutimi în cazul lor. 

16 lucrări au primit note mai mari în timp ce alţi 69 de absolvenţi de liceu au avut de pierdut în urma contestaţiilor. Mai mult, 19 elevi au picat bacalaureatul în urma soluţionării contestaţiilor deşi iniţial obţinuseră note peste 5.

A existat şi un candidat care a avut iniţial nota 3,75, iar după recorectarea lucrărilor a ajuns la nota 5,45, adică o diferenţă de 1,70 puncte, dar şi elevi care iniţial au primit note de trecere, de 5 sau 6, iar după contestaţii s-au trezit cu nota 4.

Citeşte şi: VIDEO A luat cea mai mare medie la Bac-ul de toamnă, chiar dacă în ultimii ani a învăţat în străinătate

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite