Au luat o mașină să meargă la furat, apoi au dus-o înapoi ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic

0
0

Trei tineri din Cluj au pus ochii pe maşină și au furat-o ca să meargă cu ea tot la furat, pe un șantier. După ce și-au făcut treaba, au dus mașina înapoi și au parcat-o exact în același loc.

Suspecții au fost reținuți de polițiști. FOTO Shutterstock
Suspecții au fost reținuți de polițiști. FOTO Shutterstock

Cei trei tineri din Cluj, doi originari din Cluj-Napoca și unul din Dej, au pus la cale să dea o lovitură pe un șantier insuficient supravegheat. Pentru a-și duce la împlinire planul, băieții aveau nevoie însă de o mașină, ca să poată să își transporte toată prada. În cele din urmă, au găsit soluția: să fure un automobil.

La adăpostul întunericului, în seara de 21 septembrie, au furat o mașină parcată pe o stradă din Cluj-Napoca, în zona străzii Someșeni, apoi în jurul orei 22.10, au mers la șantier, au forțat ușa de acces, au pătruns în două containere modulare, de unde ar fi sustras mai multe unelte electrice, pe care le-ar fi transportat apoi cu mașina furată, potrivit unei informării transmise de reprezentanții Poliției Cluj.

„Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore, trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetați într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 21 septembrie, în jurul orei 22.10, cei trei ar fi sustras un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, după care s-ar fi deplasat cu autovehiculul pe un șantier situat în oraș”, susțin reprezentanții Poliției Cluj.

Ulterior, cei trei s-au deplasat cu autoturismul în locul de unde l-ar fi sustras, lăsându-l în parcare. 

Prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 15.000 de euro.

„În baza investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, cu sprijinul polițiștilor Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj au pus în executare 3 mandate de aducere pe numele tinerilor bănuiți. Doi dintre aceștia, în vârstă de 16 și 26 de ani, au fost depistați de polițiști în municipiul Cluj-Napoca”, au adăugat reprezentanții Poliției Cluj.

Potrivit sursei citate, cu sprijinul polițiștilor dejeni a fost depistat și cel de-al treilea tânăr, în timp ce se afla pe raza municipiului Dej.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite