Surpriza polițiștilor când au controlat doi tineri pe stradă. Ce au găsit asupra lor

0
Publicat:

În urma unui control de rutină, polițiștii din Bacău au găsit 20.000 de euro și cinci telefoane mobile asupra unor tineri. Banii și telefoanele fuseseră sustrase de la o firmă din Austria.

Banii și bunurile găsite asupra tinerilor FOTO IPJ Bacău
Banii și bunurile găsite asupra tinerilor FOTO IPJ Bacău

Polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au identificat în 20 septembrie, pe strada Aviatorilor din municipiul Bacău, doi tineri, unul de 20 de ani și altul de 21 de ani.

„Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra acestora, a fost identificată suma de aproximativ 20.000 de euro şi 5 telefoane mobile. Din primele cercetări s-a stabilit că, cei doi tineri ar fi sustras banii și telefoanele mobile de la o firmă din Austria”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Bacău în vederea derulării activităţilor specifice cooperării poliţieneşti internaţionale.

Hoțul specializat pe furturi din mașini

Un tânăr de 26 de ani din Tecuci a dat mai multe spargeri în 2018, furând CD-playere, staţii de emisie-recepţie şi truse de scule auto, a căror valoare depăşeşte 10.000 de lei.

Pe 26 aprilie 2018, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Tecuci au efectuat două percheziţii domiciliare, vizat fiind un bărbat de 26 ani, din localitate, care este bănuit de comiterea mai multor furturi.

„În urma cercetărilor, a reieşit că acesta, în perioada februarie–aprilie 2018, pe timp de noapte, prin spargerea sau demontarea geamurilor laterale ale unor autovehicule, a sustras bunuri din interiorul acestora (mai multe CD- playere, staţii emisie-recepţie, truse de scule auto), prejudiciul aproximativ ridicându-se la suma de 10.000 de lei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului şi al altei persoane care ar fi achiziţionat unele dintre bunurile sustrase de acesta, prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 30%. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru furt calificat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite