Hoții au cules o bună parte din via unui fermier din Râmnicu Sărat. Cum au fost prinși

0
Publicat:

Trei vrânceni, între care și un copil, au fost prinși de poliție în timp ce culegeau struguri din via unui bărbat din municipiul Râmnicu Sărat. Proprietarul a sunat la 112 după ce a descoperit un autovehicul parcat la capătul rândului, încărcat pe jumătate cu struguri proaspăt culeși.

Hoții culeg strugurii ziua, să nu bată la ochi. SURSA Arhivă
Hoții culeg strugurii ziua, să nu bată la ochi. SURSA Arhivă

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au fost sesizați prin apel la 112 de către un bărbat în vârstă de 78 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, despre faptul că mai multe persoane necunoscute ar culege fără aprobarea sa fructe din cultura de viță de vie pe care o deține pe teritoriul comunei Podgoria.

Imediat după sesizarea primită, mai mulți polițiști s-au deplasat la locul indicat de apelant, unde l-au găsit pe proprietarul plantației de viță de vie lângă un autoturism cu număr de înmatriculare de Vrancea, în care se aflau mai multe lădițe pline cu struguri.

În urma scotocirilor efectuate printre butucii de viță de vie, polițiștii i-au depistat repede pe culegătorii de ocazie. Aceștia se așezaseră ghemuiți, încercând astfel să se ascundă după ce au observat de la distanță agitația din jurul mașinii pe care o încărcaseră cu strugurii culeși de ei.

Principalii bănuiți sunt trei tineri cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani, toți din județul vecin, Vrancea. Furtul de produse agricole s-a produs ziua în amiaza mare. „Din verificări s-a stabilit faptul că cei trei bănuiți au adunat peste 200 de kilograme de struguri din soiuri nobile, urmând să îi transporte cu autoturismul la domiciliu”, transmite biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

Potrivit sursei citate, prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat proprietarului culturii de viță de vie din comuna Podgoria. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor trei bănuiți.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite