Anunțurile pentru chirii în Cluj-Napoca, la fel ca la matrimoniale. „Cauți coleg de cameră și găsești iubit”

0
Publicat:

Mai e puțin timp până la începerea anului universitar și cei care nu au găsit chirie caută cu disperare un coleg sau o colegă de apartament, așa că postează anunțuri similare celor de la matrimoniale. Unii proprietari ridică nejustificat prețurile.

Pentru o garsonieră de 32 de metri pătrați se cere o chirie de 400 de euro. FOTO: Chirii în Cluj
Pentru o garsonieră de 32 de metri pătrați se cere o chirie de 400 de euro. FOTO: Chirii în Cluj

Chiar dacă cele mai semnificative scumpiri au apărut pe piața din Constanța, unele dintre cele mai piperate chirii se plătesc în Cluj-Napoca și în București”, se arăta într-un studiu imobiliare.ro publicat la finalul lunii august.

Conform portalului, în Cluj-Napoca pentru un apartament cu o cameră se cer 320 de euro, pentru două camere - 499 de euro, iar pentru trei camere 600 de euro. La București, prețurile sunt un pic mai mici - o cameră - 310 euro; două camere - 480 de euro și trei camere 650 de euro.

Doar de la începutul lui 2023 și până în prezent, sumele solicitate pentru garsonierele din Cluj-Napoca s-au majorat cu aproape 14%, aceasta fiind a doua cea mai mare scumpire observată în rândul celor șase orașe puse sub lupă în cadrul analizei Imobiliare.ro”, se mai arată în studiu.

Având în vedere că garsonierele s-au epuizat repede, foarte mulți studenți care caut chirie au ajuns să posteze anunțuri pe grupurile specializate de Facebook care seamănă cu cele de la matrimoniale.

„Cauți coleg de cameră și găsești iubit”

Arina le spune viitorilor colegi de apartament că activitatea ei principală este „cafelirea”:

Bună!! Sunt Arina, am 21 de ani, studentă în anul 3 la Media Digitală. Caut o cameră într-un apartament. Sunt o persoană sociabilă, îmi place să stau la o poveste/o țigară. Cafelirea este activitatea mea preferata, de aceea vin în dotare cu un aparat de cafea cu boabe. Sunt și destul de liniștită. Bugetul este până în 200 de euro. Dacă rezonați cu mine și vreți să aveți parte de o colegă cu dichis contactați-mă”. Aunțul este însoțit de poză cu domnișoara suită pe blatul de la bucătărie și purtând o cordeluță cu urechi de iepure.

Anunțul a provocat multe reacții pozitive. „Pentru tine m-aș muta la Cluj, i-a răspuns Luiza. „Dacă nu te deranjează să ai și un coleg nu o colegă sunt și eu în căutare și deja îi cam târziu și n-am găsit”, a intervenit Darius. Gabriel i-a făcut un compliment: „Ce de gașcă pari”. Concluzia a tras-o Alexandru: „Cauți apartament găsesti iubit la ce comuri (comentarii - n.red.) îs”.

Ea – studentă, el – IT-ist

Un cuplu, ea – studentă, el-IT-ist caută o colegă într-un loc cu vibe bun: „Cameră disponibilă pentru o fată. Noi suntem un cuplu tânăr (eu studentă, el IT-ist), fumători (dar fumăm pe balcon), iubitori de distracție (deci vii într-un loc cu vibe bun), eu nu mă pricep prea bine la gătit (dar amândouă împreună nu vom arde toate cratițele) și te așteptăm să ne cunoști”.

Un alt tânăr student își informează potențialii colegi de cameră că „îi place să iasă din zona de confort”

„Bună sunt Busu și am 18 ani, caut coleg/ă de apartament. Căutam apartamentul împreună. Sunt anul I la Economie și afaceri internaționale UBB. Sunt o fire foarte deschisă, îmi place sa ies din zona mea de confort pentru a încerca lucruri noi, ordonat și mereu punctual. Dacă te interesează da-mi mesaj în privat!” – astfel sună anunțul care este însoțit și de poză cu Busu.

Nu puteau lipsi din astfel de anunțuri pozele cu pisici. Un anunț a provocat zâmbete: „Meow-wow! Sunt Pixel, motan cuminte în vârstã de 8 ani şi-mi caut o nouã locuințã în zona Calea Turzii, Zorilor, Buna Ziua / eventual Grigorescu. "Stãpâna" e dispusã sã plãteascã 430 - 450 euro şi, adițional, contravaloarea oricărei eventuale daune produse în apartament (până acum nu a fost cazul). Am auzit cã ar vrea ca noua noastră locuințã să aibă CT proprie şi un pat, nu canapea. Să nu fie la parter. Aşteptãm cu interes ofertele”. Anunțul este însoțit de o poză cu un motan roșcat.

Caut coleg/a de apartament, să ne căutam împreună chirie. Sunt un băiat linistit, serios, axat pe studii, și caut pe cineva cu care sa pot rezona și sa fie liniștit (nefumator, nebăutor etc…)”, scrie un alt student.

„Nu vă înțeleg prețul exagerat”

Unii proprietari încearcă să profite de faptul că cea mai mare parte a garsonierelor au fost deja închiriate și cer prețuri nerealist de mari. Astfel, pentru o garsonieră decomandată de 32 de metri pătrați, din cartierul Gheorgheni, se cer 400 de euro, în condițiile în care finisajele sunt modeste.

Reacțiile nu au întârziat să apară: „Eu pe o garsoniera identică pe Aleea Detunata plătesc 280 de euro pe luna. Nu va înțeleg prețul exagerat. De asemenea, nu înțeleg de unde aveți pretențiile financiare atât de ridicate pentru o garsonieră. Vă sfătuiesc sa cercetați piața înainte de a cere o suma atât de mare. Părerea mea e ca nu veți reuși sa prostiți pe cineva cu acea garsoniera la prețul pe care îl cereți”, a intervenit Andrei.

Eu nu pot să înțeleg de ce dați așa scumpe chiriile”, a cometat și Simona.

„Rușine să vă fie că cereți atâția bani pă ce, pă gunoiul ăla din casa aia”, a spus, revoltată, Lucica.

400 de euro pentru un apartament fără gândaci și mucegai

Un student la Medicină se plânge că nu găsește o garsonieră la 400 de euro fără gândaci și mucegai în zona universității. „Bună! Până acum nu am găsit niciun apartament potrivit bugetului meu!!! Este normal asta? Există vreun ajutor? Eu „încă caut”!!!! de închiriat o garsonieră/apartament pentru o persoană într-o zonă aproape de Universitatea de Medicină și Farmacie, la cel mult 20 de minute de mers pe jos. Aș vrea să fie rezonabil, fără gândaci și mucegai, iar apartamentul să fie în stare bună.

El precizează că este student în anul I la UMF, nefumător, nu are animale de companie și are „dragoste, ordine și curățenie”.

Bugetul inițial era de 400 euro, dar în disperare de cauză ar putea ajunge la 450/470 euro, în functie de dimensiunea apartamentului și de mobila acestuia, precizează acesta. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite