Accident pe „strada morţii” din Cluj: un şofer beat a intrat într-un pieton care trecea neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2012, un şofer profesionist a omorât doi pensionari pe trecerea de pietoni pe strada 1 Decembrie 1918. FOTO: Arhivă
În 2012, un şofer profesionist a omorât doi pensionari pe trecerea de pietoni pe strada 1 Decembrie 1918. FOTO: Arhivă

Un nou accident grav s-a produs pe strada 1 Decembrie 1918, într-o zonă în care un fost prefect a spulberat pe trecerea de pietoni mai multe persoane în 2010, iar anul trecut un şofer profesionist a omorât doi pensionari în condiţii similare. Un şofer aflat sub influenţa alcoolului a intrat într-un pieton, care trecea neregulamentar strada, şi a fugit de la locul faptei.

Luni seara, ora 21. 45, pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj Napoca, zonă care aproape în fiecare an aduce câte o tragedie, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea grava a unei persoane şi avarierea a doua autovehicule, conducătorul autovehiculului vinovat de producerea accidentului, părăsind locul accidentului, fără încuviinţarea Poliţiei.  În urmă cu doi ani, fostul prefect Călin Platon a spulberat pe trecerea de pietoni mai multe persoane. 

A acroşat un pieton şi o maşină

Un şofer în timp ce conducea autovehiculul pe str. 1 Decembrie 1918, pe banda I-a din direcţia str. Bucium spre str. Fântanele, ajuns la intersectie cu breteaua de legatura între Calea Floresti şi str. 1 Decembrie 1918, a surprins şi accidentat peD. IOAN, de 25 ani, din comuna Sieu, judeţul Bistrita, care se deplasa pe contrasens pe banda I-a, împingând un cărucior. In urma impactului, autoturismul a virat stânga si a acroşat un alt  autoturism, care circula pe banda  II-a în aceeasi directie de mers.

A fugit de la locul faptei

Dupa impact, conducatorul auto a abandonat autoturismul la fata locului şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de politie. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă  a pietonului D. IOAN si avarierea celor două autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 9.000 lei.

Pieton vinovat 

Cu ocazia cercetării locului faptei, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este pietonul DAVID IOAN, care a încălcat regula de circulaţie privind circulatia pietonilor, fapta prevazuta si sanctionata de art. 99, alin.1 , pct 3 din OUG 195 /2002 şi conducatorul autoturismului, care a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 89, alin. 1din OUG 195/2002, precizează poliţiştii. 

Beat la volan 

În jurul orei 22:47, urmare investigaţiilor efectuate de către poliţişti, a fost identificat conducătorul auto care a părăsit locul accidentului, în persoana lui      T. FLORIN, de 32 ani, din Cluj-Napoca, care se afla  sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de “vatamare corporala din culpa şi parasirea locului accidentului”.

Citeşte şi 

FOTO „Ucigaşul cu Renault” din Cluj, Paul Gheorgheci, află în ianuarie dacă i se scade pedeapsa. Judecătorii clujeni i-au amânat sentinţa până ce primesc raportul psiho-social

Fostul prefect de Cluj, Călin Platon, a scăpat de puşcărie, după ce a ucis un bebeluş pe trecerea de pietoni

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite