FOTO „Ucigaşul cu Renault” din Cluj, Paul Gheorgheci, află în ianuarie dacă i se scade pedeapsa. Judecătorii clujeni i-au amânat sentinţa până ce primesc raportul psiho-social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucigaşul cu Renault din Cluj

Paul Gheorgheci, şoferul clujean care a accidentat mortal, în luna august, doi bătrâni pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, a cerut marţi, 11 decembrie, reducerea pedepsei la Curtea de Apel Cluj.

Paul Gheorgheci (34 de ani, foto) a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar marţi, 1 1decembrie acesta a cerut Curţii de Apel Cluj reducerea pedepsei. Magistraţii au amânat luarea unei hotărâri până în luna ianuraie 2013 când vor primi un raport de evaluare psiho-social.

„Judecătorii Curţii de Apel Cluj au amânat pronunţarea în acest dosar până pe data de 15 ianuarie şi au cerut Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunal efectuarea unui referat de evaluare psiho-social, o evaluare a persoanei, i se analizează trecutul şi se analizează posibilitatea de reeducare a inculpatului dacă este lăsat în libertate. Referatul este făcut la cererea acestuia”, a precizat Claudia Ilieş, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Cluj.

Filmul accidentului

Paul Gheorgheci de 34 de ani a spulberat doi bătrâni pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie. După impact, autoturismul a ajuns pe contrasens unde a intrat într-o autoutilitară. Accidentul a avut loc în luna august în cartierul Grigorescu, într-o zonă în care limita de viteză este de 50 km/h.
Acesta, în timp ce conducea un autoturism marca Renault, având o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat şi viteză excesivă, nu a acordat prioritate de trecere unor persoane angajate regulamentar pe trecerea de pietoni.

Martorii spun că şoferul a intrat din plin în doi bătrâni pe care i-a aruncat în aer 7-8 metri. Victimele, C. Gheorghe în vârstă de 80 de ani şi C. Pamela de 76 de ani, au decedat pe loc în urma leziunilor suferite.

Locul accidentului, unul blestemat

La sfârşitul lunii august 2010, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovit cu maşina o femeie şi pe copilul acesteia în vârstă de trei luni, pe acceaşi trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital. Ulterior, bebeluşul de trei luni a murit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor.
Călin Platon afirma, la acea vreme, că a fost „orbit de soare" în momentul producerii accidentului şi că a văzut „foarte târziu" cele două victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze.
În 11 octombrie 2010, Călin Platon a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă.
Platon a fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din funcţia de inspector, după producerea accidentului.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite