Zeci de tone de fier vechi au fost confiscate la Sărulești. „Raiul“ deșeurilor, luat cu asalt de polițiști

0
Publicat:

Zeci de tone de deșeuri au fost confiscate joi, 22 septembrie, de polițiști și comisari ai Gărzii de Mediu, într-o razie în localitatea Sărulești. Nu este prima descindere a oamenilor legii în „Raiul“ deșeurilor. Pe 22 septembrie, alături de polițiști, la razie au participat și comisari ai Gărzii de Mediu, dar și jandarmi.

Deșeuri cât vezi cu ochii la Sărulești FOTO IPJ Călărași
Deșeuri cât vezi cu ochii la Sărulești FOTO IPJ Călărași

În urma activităților, conform IPJ Călărași, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.000 de lei.

Totodată a fost suspendată activitatea a doi operatori economici și au fost confiscate 30 de tone de deșeuri feroase și neferoase. La acțiune au participat și reprezentanții unei companii de producție și furnizare de energie electrică.

Cele mai mari incendii au loc aici

Garda de Mediu Călăraşi, alături de jandarmi şi poliţişti, a vizitat localitatea și în luna februarie. Atunci, oamenii legii au verificat zonele în care au loc cele mai mari arderi ilegale.

Preţ de trei ore (15.00-18.00), echipe de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călăraşi, împreuna cu reprezentanţi din cadrul Jandarmeriei Române şi Poliţiei Române, au luat la „puricat” fiecare străduţă, fiecare uliţă din comuna Săruleşti Gară, județul Călăraşi, în scopul prevenirii incendierilor deşeurilor şi a resturilor vegetale din localitate.

Comisarii GNM au avut discuţii cu mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii locale, cu scopul de a preveni, reduce şi elimina fenomenul arderilor ilegale, ce pot duce la afectarea calităţii aerului în zonele locuite. Pe parcursul acţiunii nu s-au găsit urme de incendieri recente, dar verificările vor continua împreuna cu celelalte autorităţi.

Conform Gărzii de Mediu Călăraşi, au fost vizate preponderent zonele unde se desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor şi dezmembrări de vehicule scoase din uz.

„Dacă observaţi incendii ce au ca rezultat degajări puternice de fum ce pot afecta calitatea aerului, sunaţi la numărul naţional de urgenţă 112," este apelul lansat de către autorităţi pentru stoparea poluării.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite