VIDEO Zeci de mașini cu anvelopele tăiate, din cauza unui camionagiu. A înșirat resturi metalice pe carosabil

0
Publicat:

Neglijența unui șofer de camion care transporta deșeuri metalice tocate a provocat pagube importante pentru zeci de șoferi, în județul Buzău. Acesta nu și-a asigurat încărcătura, iar mașinile au fost avariate.

Resturile s-au împrăștiat pe drum, pe o distanță de doi kilometri. Șoferii care au circulat pe acel segment de șosea s-au trezit cu cauciucurile tăiate. Poliția a fost sesizată de către păgubiți și încearcă acum identificarea șoferului iresponsabil.

Zeci de șoferi au ajuns la vulcanizare. FOTO Iulian Bunilă
Zeci de șoferi au ajuns la vulcanizare. FOTO Iulian Bunilă

Evenimentul s-a petrecut la orele prânzului, în ziua de joi, 8 septembrie, pe drumul județean 203D, arteră care leagă zona industrială a orașului Buzău de drumul național 2C.

Camionul cu deșeuri a plecat de la o firmă de reciclare din zonă și se îndrepta spre Slobozia.

Imediat ce a părăsit curtea reciclatorului, din camion au început să curgă mii de bucăți de tablă mărunțită și așchii metalice care s-au împrăștiat pe carosabil pe o lungime de câțiva kilometri.

Cei care au mers în spatele camionului au avut cel mai mare ghinion. Ei au fost nevoiți apoi să meargă de urgență la vulcanizare. Șoferii au sunat la 112, iar la scurt timp poliția a blocat drumul pentru a evita producerea unor accidente grave.

La cea mai apropiată vulcanizare, oamenii au stat ore întregi la coadă. „Noi muncim continuu de câteva ore. Au venit peste 20, chiar 25 de autoturisme cu șpan în anvelope, dar din cât am observat unele erau distruse iremediabil”, a declarat Dumitru Pavel, proprietar de vulcanizare.

Șoferii care au suferit daune au sunat la 112, iar polițiștii au trecut la identificarea șoferului vinovat. Drumariilor le-a luat o oră să curețe carosabilul, perioadă în care echipaje de poliție au deviat traficul.

Pentru a-și putea recupera daunele, polițiștii fac apel la toți șoferii păgubiți să se adreseze secției de Poliție Rurală din zona respectivă. Între timp, șoferul vinovat a fost identificat. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din județul Ilfov. Acesta va primi o sancțiune pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfii pe durata transportului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite