Șoferi de microbuz amendați pentru ilegalități, pe ruta Călărași-Oltenița

0
Publicat:

Cei doi conducători auto au fost trași pe dreapta pe 19 august, în cadrul unei razii naționale pentru verificarea legalității transportului de persoane și de mărfuri. Ambii s-au ales cu amenzi consistente pentru încălcarea legii.

Transportatorii de persoane au fost verificați de polițiști FOTO Arhivă Adevărul
Transportatorii de persoane au fost verificați de polițiști FOTO Arhivă Adevărul

Conform Poliției Române, la data de 19 august, un bărbat a condus microbuzul în localitatea Spanțov, județul Călărași, și a efectuat transport rutier public de persoane, pe ruta Oltenița-Călărași, având mai mulți pasageri decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. 

În aceeași zi, un alt șofer a fost oprit pentru control. Acesta conducea un microbuz pe DN31, efectuând cursă regulată de transport persoane pe ruta Oltenița-Mănăstirea, fără a elibera tichete de călătorie pentru opt pasageri. Bărbatul a fost sancționat conform H.G. nr. 69/2012, cu amendă de 9.000 de lei.

Aproximativ 9.000 de autovehicule au fost verificate

În perioada 18 – 19 august, la nivel național, polițiștii rutieri au verificat legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, pentru reducerea accidentelor în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 2,5 tone sau 3,5 tone.

De asemenea, conform Poliției Române, au fost oprite în trafic și cele destinate transportului public de persoane efectuate cu autovehicule având mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

 Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști la nivel național au fost verificate 8.953 de autovehicule pentru transport marfă sau persoane, fiind constatate 55 de infracțiun. Dintre acestea, 20 au fost aplicate pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și 35 săvârșirea altor infracțiuni.

Peste 4.200 de amenzi, aplicate în trafic

De asemenea, polițiștii au aplicat 4.239 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3.515 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, 152 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69 din 2012, 243 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37 din 2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 196 pentru alte acte normative privind transporturile rutiere și 133 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

251 de șoferi au rămas pietoni

Totodată, polițiștii reținut 251 de permise de conducere, dintre care 35 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și 216 pentru alte abateri.

 În plus, polițiștii au reținut 220 de certificate de înmatriculare și au fost dispuse 52 de măsuri complementare, dintre care 31 de imobilizări a autovehiculului și 21 de suspendări ale dreptului de utilizare a autovehiculului.

260 de accidente, produse de la începutul anului

În primele 7 luni ale anului 2022, pe linia de transport public de persoane, polițiștii au aplicat 6.319 sancțiuni contravenționale .

În aceeași perioadă, din cauza conducătorilor de autovehicule de transport persoane s-au produs peste 200 de tragedii. Conform polițiștilor, au fost înregistrate 260 de accidente de circulație, în urma cărora cinci persoane au decedat, 15 au fost rănite grav și 198 au fost rănite ușor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite