S-a semnat contractul de finanţare pentru construirea unei creşe săptămânale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a semnat contractul pentru constuirea unei creşe săptămânale la Călăraşi FOTO Facebook/PMC
S-a semnat contractul pentru constuirea unei creşe săptămânale la Călăraşi FOTO Facebook/PMC

La aproximativ un milion de euro se ridică investiţia pentru construirea unei noi creşe săptămânale la Călăraşi. Banii provin din fonduri europene, contractul de finanţare fiind semnat recent de către autorităţile locale.

Proiectul privind construirea creşei săptămânale este finanţat din Axa Prioritară 4.4 destinată dezvoltării învăţământului antepreşcolar şi preşcolar, valoarea sa totală fiind de 5.022.672,42  lei (aproximativ 1 milion euro), cofinanţarea la cheltuielile eligibile din partea beneficiarului fiind de 2% (93.390,29 lei).

Proiectul îşi propune ca la sfârşitul celor 18 luni de lucrări să se realizeze construirea unui corp nou de creşă, situat în vecinătatea creşei existente, destinat utilizării de către 68 de copii (4 grupe a cate 17 copii fiecare), cu un regim de înălţime Parter + Etaj, cu o arie construită de 547,95 m2.

Construcţia va fi dotată cu instalaţii sanitare, electrice, de încălzire şi apă caldă menajeră, instalaţii pentru detecţie incendiu, instalaţii de hidranţi interiori şi exteriori, staţie de pompare pentru instalaţia de hidranţi interiori. Noua creşă va fi dotată, conform destinaţiei sale cu maşini de spălat rufe, uscătoare rufe, maşini de spălat vase, lăzi frigorifice şi frigidere, plită electrică şi cuptor, paturi pentru copii, mese, scaune, dulapuri pentru sala de mese etc. Curtea va fi amenajată cu spatii verzi şi alei pietonale.

Vă mai recomandăm şi:

Ce averi au miniştrii Guvernului Cîţu: de la demnitari cu apartamente la Paris la politicieni cu zeci de mii de euro investiţi în opere de artă

 

ANRE îndeamnă românii să-şi schimbe furnizorul de energie electrică: Sunt diferenţe de 130 de lei la factură. Reacţia Enel

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite