Procurorii anchetează cazul celor 6 copii intoxicați cu antibiotic. A început urmărirea penală in rem

0
Publicat:

Procurorii din Călărași s-au sesizat din oficiu și au început urmărirea penală in rem (n.r: pentru faptă), după ce şase copii au ajuns în stare gravă la spital intoxicați cu pastile pentru tuberculoză.

Copiii au înghițit zeci de pastile FOTO pixabay.com
Copiii au înghițit zeci de pastile FOTO pixabay.com

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunțat într-un comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

Anchetatorii urmează să stabilească cine se face vinovat de acest incident nefericit, luându-se în calcul nerespectarea obligației de supraveghere din partea părinților. Totodată, se arată în comunicat, tabletele au fost administrate fără respectarea indicațiilor din prescripția medicală.

 ”La data de 27.06.2023, şase persoane vătămate, minori cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, membri ai aceleiaşi familii, domiciliaţi în comuna Dragalina, jud. Călăraşi, au ingerat diverse cantităţi de pastile de Izoniadidă Atb 100mg, medicament ce le-a fost prescris de medicul specialist, iar în urma administrării medicamentelor, fără respectarea indicaţiilor din prescripţia medicală şi pe fondul nerespectării obligaţiei de supraveghere din partea părinţilor, persoanele vătămate au suferit o intoxicaţie medicamentoasă, fiindu-le pusă viaţa în primejdie”, se mai arată în comunicat.

Marți după-amiază, șase copii din comuna călărășeană Dragalina au fost transportați de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce s-au intoxicat cu antibiotic pentru TBC. Surse din anchetă afirmă că cei șase au primit supradoză de antibiotic.

Tratament în scop preventiv, administrat greșit

Familia cu 8 copii locuiește în comuna Dragalina. Tatăl și sora acestuia au fost diagnosticați cu TBC, motiv pentru care toți membrii familiei, inclusiv copiii, au primit antibiotic preventiv. Se pare însă că bărbatul nu a înțeles că trebuie să le dea câte o tabletă de 3 ori pe zi. Bărbatul a crezut că trebuie să le dea 30 de pastile!

Conform primelor informații, copiii au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor specializate de la ISU Călărași și s-a decis transferul acestora la București. Când a văzut că 6 din cei 8 copii au început să se simtă rău, părintele a sunat la 112 și a alertat autoritățile.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite