Porţi deschise la ISU Călăraşi, cu ocazia Zilei europene a numărului unic de urgenţe 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua europeană a numărului unic de urgenţă, sărbătorită pe 11 februarie Foto:Adevărul
Ziua europeană a numărului unic de urgenţă, sărbătorită pe 11 februarie Foto:Adevărul

Ziua europeană a numărului unic 112, sărbătorită în fiecare an la 11 februarie, va fi marcată şi pe malul Borcei, unde toţi călărăşenii sunt invitaţi la sediul ISU să vadă echipamentele de intervenţie şi cele mai noi autospeciale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.


Elevii care vor participa la acest eveniment vor primi ghiduri cu materiale de informare preventivă şi informaţii cu privire la folosirea corespunzătoare a numărului unic de urgenţă – 112.
Numărul european de urgenţă 112 a fost creat în anul 1991. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, 112 este unicul număr de urgenţă, care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a solicita sprijin serviciilor de urgenţă (pompieri, ambulanţă şi poliţie) în orice ţară a Uniunii Europene.

Când poate fi apelat numărul unic de urgenţă

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenţia serviciilor specializate în situaţii de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Cu ocazia Zilei europene a numărului unic de urgenţă – 112, cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de informare preventivă în unităţile de învăţământ şi cu populaţia din mai multe localităţi ale judeţului, având drept scop educarea şi informarea cetăţenilor cu privire la modul de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă şi folosirea corespunzătoare a  numărului de urgenţă 112.
 

Vă recomandăm şi:

Carieră. ISU caută tineri dornici să devină pompieri profesionişti

Ziua Protecţiei Civile deschide porţile la ISU. Pompierii, pregătiţi pentru simulări de exerciţii tactice

O maşină a Poliţiei, mistuită de flăcări. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit

FOTO Incendiu. 30 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc la Tăriceni

Incendiu devastator la Spanţov. 15 hectare de mirişte, incendiate intenţionat

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite