Pirotehniştii, în alertă. Muniţie neexplodată, descoperită în balta comunei Roseţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiectil exploziv de calibrul 122  milimetri a fost descoperit de un bărbat din comuna Roseţi, în timp ce săpa în malul unui canal de irigaţii.


Imediat, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit la faţa locului şi a înlăturat pericolul. Alarma s-a dat pe 25 septembrie, la ora 14.10, când militarii au fost anunţaţi despre acest incident, printr-un telefon la 112.Bărbatul care săpa în malul unui canal de irigaţii, conştientizând pericolul, a alertat imediat autorităţile pentru ridicarea explozibilului.

Intervenţia a avut loc în balta comunei Roseţi unde s-a procedat la ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul proiectilului exploziv de calibrul 122 de milimetri.  Doi specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv,pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 

Vă recomandăm şi:

VIDEO Un revolver şi mai multă muniţie au fost găsite la locuinţa unui tânăr din Corod

Buzoian, prins cu arme şi muniţie în casă deşi îi expirase permisul de port-armă

FOTO Două pistoale din Al Doilea Război Mondial, cu muniţia aferentă, descoperite în streaşina „Galeriilor Stelea”, din Târgovişte

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite