Petrolul Ploieşti riscă sancţiuni dure din partea FRF. „Lupii galbeni“ pot pierde trei meciuri la „masa verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul Ploieşti ar putea pierde trei partida cu scorul de 3-0, la cererea a trei echipe care solicitată depunctarea formaţiei prahovene.

UPDATE Dumitru Dragomir îi linişteşte pe prahoveni, susţinând că cei de la Petrolul nu trebuie să-şi facă griji privind o eventuală depunctare. "După ce am discutat azi dimineaţă la Ligă, nu riscă nimic Petrolul. UEFA a desfiinţat acel articol din ROAF. După acţiunea CFR-ului nu mai există acel articol. Nu ştiu şi nu e treaba mea de ce n-au scos din regulament. Dar s-au strâns specialiştii, avocaţii, am găsit corespondenţa UEFA şi nu e niciun pericol pentru Petrolul să piardă punctele. FRF nu ştiu dacă are atribuţiuni să judece. Suntem puşi aici să respectăm regulamentele, nu să le bramburim. Eu am văzut înscrisul trimis de UEFA la Bucureşti. Şi traducerea şi originalul. Practic, pentru noi nu e un caz. Regulamentul spune că sesizarea se face numai din partea Comisiei de Competiţii a LPF. Nu trebuie să faci contestaţie", a spus Dragomir la Digi Sport.


Preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, a adus argumente care susţin vinovăţia Petrolului, precizând că în acest moment clubul pe care îl reprezintă aşteaptă sancţionarea aspră a prahovenilor pentru încălcarea regulamentelor.

În 2011 exista acest articol, cu maxim 5 non-comunitari şi obligatoriu pe foaie 5 care în ultimii şase ani să fi fost în competiţiile interne şi care să aibă vîrsta între 15 şi 21 de ani. Articolul din 2011 a rămas în picioare. Din nefericire pentru Petrolul, cu Braşov, Concordia şi Oţelul a încălcat regulamentul şi scorul trebuie să fie 3-0 pentru adversari, altfel orice altă decizie ar fi scandaloasă", a comentat Anghelache la Radio GSP.


Secretarul general al FRF, Valentin Alexandru, a precizat că juriştii FRF se vor întâlni vineri dimineaţă cu reprezentanţii LPF pentru a discuta cazul Petrolului şi pentru a se lua măsurile care se impun. Alexandru a oferit mai multe detalii privind situaţia actuală a clubului prahovean. "Mîine dimineaţă vom avea o întîlnire cu departamentul jurdic al FRF pentru a lămuri situaţia Petrolului privind încălcarea articolului 46.1 din ROAF. Lucrurile sînt mai complicate, pentru că articolul respectiv a fost anulat de o decizie a TAS într-un litigiu intentat de CFR Cluj după care a fost introdus din nou. Dar o dată ce a fost anulat de TAS, instanţa supremă, nu ştiu cum poate fi reintrodus fără să fie modificat.

De asta spun că lucrurile sînt complicate şi trebuie să discutăm. Două dintre meciurile în care se consideră că nu au avut cinci jucători formaţi la nivel naţional s-au jucat înainte de 30 august, cînd Comitetul Executiv a reintrodus articolul. Deci s-ar putea să fie incriminat doar un meci", a spus Vali Alexandru pentru Mediafax


Trei cluburi din Liga I au trimis la Liga Profesionistă de Fotbal adrese în care solicită ca Petrolul Ploieşti să piardă cu scorul de 3-0 meciurile cu FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna. Oficialii acestora susţin că „lupii galbeni“ nu au ţinut cont regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. 

Cele trei cluburi acuză că gruparea de pe „Ilie Oană“ a încălcat articolul 46 din ROAF, care prevede ca echipele să aibă pe foaia de joc cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional. Un fotbalist este considerat format la nivel naţional în situaţia în care în intervalul 15-21 de ani a evoluat minimum trei sezoane în România. 

Echipa lui Cosmin Contra ocupă acum locul secund în clasamentul intern, cu 16 puncte acumulate, la egalitate cu liderul Steaua şi  poziţionata a treia, Astra Giurgiu. Dacă se decide depunctarea, Petrolul al coborî până pe locul 15 în Liga I, adică prima poziţie retrogradabilă.

Partidele „incriminate“

  • Etapa a III-a: Petrolul Ploieşti - FC Braşov: 0-0
  • Etapa a IV-a: Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti: 1-2
  • Etapa a XVII-a: Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna: 2-0

Ce prevede regulamentul FRF: Articolul 46 - Numărul jucătorilor

regulament frf petrolul ploiesti
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite