Parcul Navrom din Călărași prinde contur. Regenerarea urbană include și zona de vest a orașului

0
Publicat:

Parcul Navrom din Călărași începe să prindă contur. Lucrările vizează amenajarea unui loc de joacă și a unui spațiu pentru câinii de companie. Regenerarea urbană include și zona de vest a orașului.

Lucrările la parcul Navrom sunt în grafic FOTO Facebook M.D.
Lucrările la parcul Navrom sunt în grafic FOTO Facebook M.D.

Finanţarea proiectului „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom” se realizează în baza unui contract de finanţare în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020. Contractul de proiectare şi de execuţie lucrări a fost semnat pe 25 august 2021.

Conform autorităților locale, principala activitate constă în executarea lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi din zona de vest şi zona de locuit Navrom. Astfel se vor crea şi amenaja 83.494 metri pătraţi de spaţiu verde. Data finalizării implementării proiectului este 31 decembrie 2023.

Conform Primăriei Călărași, durata contractului este de 63 luni, din care: trei luni pentru proiectare, de la data transmiterii ordinului de prestare a serviciilor, 24 luni pentru execuție lucrări de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor și 36 luni, garanţie a lucrărilor.

Valoarea proiectului este de 10.009.412,02 lei (fără TVA), contribuţia UAT Călăraşi fiind de 2%. Printre lucrările care se vor efectua sunt incluse alei pietonale colorate, spaţii de joacă având pardoseală elastică, dar şi montarea a 12 bănci şi a unei cişmele cu apă potabilă.

Realizarea unei piste de biciclete

De asemenea, un alt proiect vizează amenajarea unei reţele de piste de biciclete. Investiția care se ridică la 6,2 milioane de lei, se va realiza în intravilanul municipiului Călăraşi. Este vorba despre partea de sud a acestuia, traversându-l de la vest la est, având urmatorul traseu: capătul str. Dropiei - Iaz Decantor - Aleea Dumbrava Minunată nr. 8 - str. Av. Vitalie Zvincu nr. 1 - Aleea Dumbrava Minunată - str. Cornişei (Parc Dendrologic) - str. Eroilor - Bulevardul 1 Mai (Parc Central) - str. Sloboziei nr. 4 - str. Independenţei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite