Sun Challenge transformă Parcul Natural Văcărești: Sumă impresionantă strânsă din donații pentru un traseu de alergare

0
Publicat:

Bilanț impresionant după cea de-a patra ediție Sun Challenge Văcărești, eveniment de alergare prin Parcul Natural Văcărești, organizat de Sun Plaza. La competiție au participat 350 de alergători și s-au strâns aproape 6.000 euro din contribuțiile de participare. La suma aceasta, CBRE - compania ce administrează Sun Plaza - adaugă încă 2.000 euro.

Sun Challenge 2022 a avut o atmosferă vibrantă, ca de obicei
Sun Challenge 2022 a avut o atmosferă vibrantă, ca de obicei

Suma strânsă va fi folosită la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km în Parcul Natural Văcărești și la construirea la nivelul solului a unui foișor de observare a faunei. Traseul va avea marcaje pentru numărul de kilometri și direcțiile de alergare, unde alergătorii se vor putea bucura și de un punct de observare îndeaproape a ecosistemului parcului. Va fi construit din materiale sustenabile, care nu dăunează mediului și prietenoase cu animalele care trăiesc în parc: vidre, țestoase de apă și aproximativ 170 de specii de păsări. Traseul va fi permanent și disponibil pentru toți bucureștenii pasionați de mișcare în aer liber.

3 curse de alergare

Participanții la Sun Challenge au ales una dintre cele trei distanțe de alergare: 5 km, 10 km și 20 de km, curse care s-au desfășurat atât prin interiorul Parcului Natural Vacărești, pe poteci de trail, cât și pe digul parcului.

Au fost premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2 și 3 General Open, masculin și feminin. Valoarea totala a premiilor acordate în cadrul competiției s-a ridicat la aproape 57.000 RON. De asemenea, participanții s-au putut înscrie la o tombolă cu peste 40 de premii în valoare de aproape 12.000 RON.

350 de alergători au luat startul la Sun Challenge 2022.
350 de alergători au luat startul la Sun Challenge 2022.

Constantin Popovici, ambasador Sun Challenge

Unul dintre ambasadorii cursei a fost sportivul Constantin Popovici, campion european și medaliat cu aur și bronz la Cupele Mondiale la proba de sărituri în apă de la mare înălțime. La finalul cursei, mesajul lui Constantin a fost unul de încurajare la mișcare: „Eu fac sport de mic, este un stil de viață pentru mine de când mă știu. La 5 ani mergeam cu tata pe stadion să alergăm. Chiar dacă acum îmi focusez energia pe sportul pe care îl practic, alerg câte 5 km, poate și mai puțin. Pentru că nu contează cât alergi, cât contează să faci mișcare și vă încurajez pe toți să o faceți

Alături de Constantin Popovici, a fost ambasador și Lucian Mîndruță, jurnalist, om de televiziune și influencer, care deși nu a putut alerga, a venit la eveniment și a făcut poze alergătorilor. La cursa de anul acesta i-am avut alături din nou și pe Radu Restivan de la 321sport.ro și pe Răzvan Popescu de la Radio ZU.

Bucureștenii aleargă probabil cel mai puțin dintre toți locuitorii capitalelor europene, dar ne dorim să schimbăm împreună asta prin evenimente care invită la sport, ideea de comunitate și grijă față de natură, așa cum este Sun Challenge. La cursă au venit mulți alergători pentru a patra oară, dar și mulți pentru prima dată, i-am văzut entuziasmați și sperăm să-i revedem an de an. Sperăm ca traseul de 10 km care se va construi în Parcul Văcărești, să ajute la formarea unei comunități de alergători iubitori ai acestui parc, care să se bucure de natură și de un stil de viață activ”, spune Irina Studineanu, Deputy Center Manager Sun Plaza.

Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 170 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate. La ultima ediție Sun Challenge s-a alergat pentru crearea programelor de conservare a vidrelor din parc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite