FOTO Cea mai ieftină mâncare de vară: secretele delicioasei ciorbe de zarzavat, o simfonie de gusturi şi culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai ieftină mâncare de vară:ciorba de zarzavat Foto:cufarulcubucurii.wordpress.com
Cea mai ieftină mâncare de vară:ciorba de zarzavat Foto:cufarulcubucurii.wordpress.com

O ciorbă plină de vitamine, mai răcoritoare decât orice suc, este cea mai indicată în zilele toride. Nu numai că este hrănitoare, dar ciorba de zarzavat este o mâncare indicată vara. Uşoară, se găteşte rapid, dar mai ales e gustoasă. Aceasta este reţeta unui preparat bogat în legume, o armonie de arome şi culori.



“Am gătit pentru prânz o ciorbă de zarzavat în care am pus tot ce am avut la îndemână, bineînţeles totul proaspăt cules din grădină”, spune Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea care pregăteşte tot felul de bunătăţi şi le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.

Ingrediente:

3 cepe medii
3 ardei de care or fi, roşii, verzi, galbeni…
3 morcovei
un păstârnac
o rădăcină de pătrunjel
un dovlecel mare

calarasi ciorba

o mână de boabe de mazăre congelate
o mână de păstăi verzi
o legătură pătrunjel verde
o legătură leuştean verde
câteva tije de ţelină

calarasi ciorba

500 gr. cartofi
400 ml. borş
3 linguri de ulei, eu de măsline am folosit, merge şi de floarea soarelui
3 roşii decojite
sare dupa gust
3 ouă pentru dres

Mod de preparare:

Se pune la foc o oala cu vreo 2 litri de apă. Se toacă zarzavatul exact aşa cum place fiecăruia. În paralel cu oala care fierbe, se pun la sotat într-o tigaie cele 3 linguri de ulei, ceapa tocată şi rădăcinoasele. Se lasă doar până sticlesc şi apoi se adaugă în oala care deja a dat în fiert.


După cinci minute se adaugă în oală şi cartofii, dovleceii, mazărea, păstaile verzi, ardeiul, tijele de ţelină şi cele de la leuşteanul pe care-l vom adauga la final şi puţină sare.

Se lasă să fiarbă la foc mic, timp în care se decojesc şi se toacă roşiile.  După vreo 10 minute adăugăm şi roşiile şi lăsăm să fiarbă în continuare.

calarasi ciorba


Când considerăm ca s-au fiert suficient de bine toate, adăugăm şi borşul, potrivim gustul de sare şi lăsăm să dea în fiert. La final se drege cu 3 ouă, bătute cu furculiţa. Am mai lăsat să clocotească un minut şi am stins focul. Am aăaugat verdeaţă tocată şi gata ciorba noastră cu de toate!

calarasi ciorba

“Suntem înnebuniţi după ciorbele de vară, soţul are o vorbă: „să-mi faci o ciorba de stă lingura-n picioare! , densă, adică şi aşa o fac, cu tot ce-mi pică în mână! O servim cu ceapă frecată cu sare, cu ardei iute şi cu multă poftă!", spune gospodina.

calarasi ciorba

Vă recomandăm şi:

calarasi ciorba

FOTO Reţetă inedită. Cum să faci cea mai bună pizza „floarea soarelui” cu roşii uscate, un preparat spectaculos

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi păstrate de o bucătăreasă celebră din Bărăgan

Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Călăraşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite