Cum faci pasta de roşii perfectă. Secretele celui mai sănătos bulion, cât se fierbe ca să iasă gustos
0Cele mai sănătoase conserve se fac în casă. cea mai simplă reţetă a pastei de roşii, aşa cum se prepara pe vremea bunicii, o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte
1 ceaşcă de sare
Mod de preparare:
Se grijesc, se taie bucăţi. Se trec prin sită – există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător
care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face
bulionul pastă. Se sărează, cam 1 lingură la 3 litri zeamă, se pune-n sticle cu gura largă, se toarnă de-un deget ulei, se dau la bain-marie o jumătate de oră.
Gazetarul, pasionat de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Vă mai recomandăm şi: