Cum faci cea mai bună salată de păstăi. De ce fasolea nu se fierbe până se deşiră, cu ce o condimentezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata de păstăi, o garnitură delicioasă FOTO bucate-aromate.ro
Salata de păstăi, o garnitură delicioasă FOTO bucate-aromate.ro

Garnitură la friptură de orice fel sau preparat de post, salata de fasole verde se găteşte rapid şi este foarte gustoasă. Reţeta unui preparat perfect o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

500 g fasole păstăi (tinere!)

sare, la poftă

2 linguri untdelemn

2 linguri oţet bun

1 legătură mărar

2 căpăţâni usturoi (sau mai puţin, dacă nu vă place un gust agresiv) 

 1 pahar iaurt (în post nu se mai pune, dar tot bună rămâne).

Mod de preparare:

Se grijeşte fasolea, se taie bucăţi de 3-5 cm, se pune la fiert. Se toacă usturoiul pastă, se freacă cu ulei, sare, iaurt şi oţet. Se toacă mărarul. Se scurge fasolea, se amestecă într-un vas de salată cu sosul de mai sus, se presară mărar.

Taină: Fasolea nu se fierbe să se deşire (că se face piure când o amestecaţi) se ia de pe foc cu puţin înainte să se-nmoaie de tot.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Unde vine toamna. În ce zone se anunţă furtuni puternice şi frig

Persoanele care au purtat mască, excluse din categoria contacţilor direcţi. Cine are prioritate la testare

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite