Cea mai ieftină mâncare. Cum faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare
0Un prepat simplu şi delicios este nelipsit vara la români. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii se găteşte rapid. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Iată ce nota autorul despre acest preparat: În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt.
Ingrediente:
1 pahar orez
1 ceapă, pătrunjel, busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului
1 morcov
1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă
Mod de preparare:
Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa . După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă.
Gazetarul, pasionat de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Vă mai recomandăm şi: