Controale la transportatori. Peste 6.600 de sancţiuni, aplicate de poliţişti în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale în trafic FOTO IPJ Călăraşi
Controale în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Poliţia Română a derulat, la nivel naţional, timp de o săptămână, o acţiune, în cadrul căreia a fost verificată legalitatea transportului public de mărfuri şi persoane. Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate peste 6.700 de sancţiuni.

În perioada 8 – 14 februarie 2021, Direcţia Rutieră a coordonat, la nivel naţional, acţiunea  TRUCK&BUS, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cadrul acţiuni au fost verificate 9.873 de autovehicule, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în 1.609 cazuri.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 313 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 337 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 17 abateri au fost constatate la funcţionarea aparatului tahograf, 10 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă şi 3 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf.

De asemenea, alte 86 de sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 7 pentru depăşirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 2 imobilizări au fost dispuse pentru defecţiuni tehnice, 98 de sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 86 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 28 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, iar restul sancţiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

Peste 1.000 de amenzi, aplicate pentru depăşirea vitezei

În domeniul transportului public de marfă, au fost verificate 14.040 de autovehicule, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în 5.102 cazuri.

Din totalul acestora, 1.027 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 921 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 238 pentru funcţionarea aparatului tahograf, 180 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 101 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf şi 442 pentru defecţiuni tehnice.

Alte 118 sancţiuni, în domeniul transportului public de marfă, au fost aplicate pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 90 pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone, 41 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 150 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 146 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 60 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, restul sancţiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

În urma activităţilor de control desfăşurate în cadrul acţiunii TRUCK&BUS, au fost aplicate 363 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Vă mai recomandăm şi:

Tăierea sporurilor bugetarilor şi eliminarea pensiilor speciale, spre Paştele Cailor

Ignoranţi cu ifose: ce pregătire are operatoarea 112 care a umilit doi părinţi ce reclamau că fetiţa lor se simte rău

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite