Şofer din Agapia care a uitat să tragă frâna de mână, prins între maşină şi gard

0
0
Victima accidentului a suferit un traumatism de şold, fiind transportată la spital FOTO Adevărul.ro
Victima accidentului a suferit un traumatism de şold, fiind transportată la spital FOTO Adevărul.ro

Un caz bizar s-a petrecut în Neamţ, la Agapia, un pieton fiind accidentat de propria-i maşină şi a ajuns la spital, deşi nimeni nu conducea autoturismul

Un accident ciudat s-a petrecut în judeţul Neamţ, într-o localitate în care se află o seculară mănăstire de maici, Agapia. Cadrele de la Biroul rutier al Poliţiei oraşului Târgu Neamţ au fost solicitate să facă cercetări, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc. 

Incidentul s-a petrecut pe data de 15 februarie 2021, în jurul orei 09.00, pe o stradă din comuna menţionată, la locul indicat ajungând poliţişti şi cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă, care după ce au acordat primul ajutor unui bărbat rănit, l-au transferat la Spitalul orăşenesc Sfântul Dimitrie din Tîrgu Neamţ. 

Ulterior, cercetările aveau să arate că victima în etatea de 41 de ani a dat dovadă de imprudenţă, lucru care avea să-l coste. Poliţiştii au concluzionat că bărbatul, în jurul orei 08.50, a parcat autoturismul pe un sector de drum în pantă,

dar fără a-l asigura prin acţionarea frânei de mână, iar în scurt timp maşina s-a pus în mişcare, cu spatele. 

„Conducătorul auto, aflat în afara autoturismului, a încercat să procedeze la oprirea acestuia folosind forţa fizică, moment în care a fost prins între autoturism şi un gard de pe marginea carosabilului. În urma impactului, bărbatul a fost preluat şi transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale“, a comunicat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Diagnosticul a fost grav: traumatism de şold. 

Conform uzanţelor, în acest caz continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dar cel în cauză nu va fi tras la răspundere date fiind condiţiile în care s-a produs accidentul, urmând ca dosarul să fie soluţionat cu neînceperea urmăririi penale. 

Carambol în parcare, doi tineri răniţi 

Un alt eveniment rutier oarecum ciudat s-a petrecut tot în prima zi a acestei săptămâni, dar de această dată în municipiul Roman, într-o parcare a unui supermaket. Chiar dacă a fost vorba despre un loc unde, de regulă, se circulă prudent, se pare că viteza a fost cauza. Incidentul soldat cu două persoane rănite a fost anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 18.00. 

„Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că în timp ce un tânăr de 27 de ani, din comuna Valea Ursului, conducea un autoturism în parcarea unei societăţi comerciale, nu ar fi respectat semnificaţia marcajului «Cedează Trecerea», moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Roman“, a transmis Poliţia Neamţ. 

Din impact, maşina condusă de şoferul de 20 de ani a fost proiectată în alta, care era parcată regulamentar. A rezultat rănirea şoferului de 20 de ani din oraşul menţionat şi a unei tinere de 22 de ani, pasageră în autovehicul. Cei două victime au fost preluate de autosanitare şi trasportate la Spitalul de Urgenţă din Roman, pentru a primi asistenţă medicală. 

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele indicând că nu consumaseră băuturi alcoolice. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui doar penal cu acuze de săvârşire a infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Toate cele trei maşini implicate în accident au suferit avarii serioase, semn că autorul accidentului avea o viteză cam mare pentru zona în care se deplasa.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Drama unei adolescente de 15 ani: în ghips după ce a fost bătută de tată şi părăsită de mamă

Omul care „dirija” traficul pe DN15 a murit „la datorie“. Un şofer de 81 de ani a dat peste el, seara, apoi a fugit

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite