Clipe de groază la spitalul din Călărași. O pacientă s-a aruncat în gol de etajul 3. Ce a împins-o să facă acest gest

0
Publicat:

Incident tragic vineri după-amiază la Spitalul Județean de Urgență Călărași. O pacientă a încercat să își ia zilele, aruncându-se în gol de la etajul 3. Femeia a scăpat cu viață, dar se află în stare gravă.

Pacienta s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului FOTO Adevărul
Pacienta s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului FOTO Adevărul

Conform calarasipress.ro, pacienta fusese internată recent în Secția de Diabetologie. Ea a fost adusă la unitatea medicală în sevraj alcoolic. După ce a fost stabilizată la Unitatea de Primiri Urgențe, pacienta a fost transferată pe secție. Din păcate, aici a pus la cale un plan șocant. Ea a plecat din salon, motivând că are nevoie la toaletă, însă aici s-a aruncat pe geam. Trupul s-a zdrobit de caldarâm în câteva clipe. Pacienta a fost găsită în stare gravă, medicii făcând eforturi pentru a-i salva viața.

Tentativă de suicid la Buzău

Pe 19 noiembrie 2022, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în secția Medicină Internă, s-a aruncat de la fereastra salonului unde era internat, aflat la etajul patru.

Bărbatul fusese adus joi, în stare de inconștiență, la Urgențele Spitalului Județean Buzău, după o tentativă de suicid prin ingestie voluntară de medicamente. A fost transferat la scurt timp în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, ulterior fiind mutat într-unul dintre saloanele secției de Medicină Internă. 

Abia stabilizat după intoxicația medicamentoasă, pacientul de 47 de ani a căutat o altă cale de a-și duce la îndeplinire planul de a se sinucide. Astfel, a decis să se arunce de la fereastra salonului în care era internat.

După căderea de la etajul patru, penultimul nivel al clădirii celei mai mari unități spitalicești din județul Buzău, pacientul a suferit multiple traumatisme și i se acordă îngrijiri medicale de specialitate.

„Pacientul s-a prezentat la unitatea noastră, în data de 17 noiembrie, în stare gravă, în comă, motiv pentru care a fost internat pe secția Anestezie și Terapie Intensivă. Ulterior, a fost transferat pe secția Medicină Internă. Astăzi (n.n. sâmbătă, 19 noiembrie), urma sa fie transferat la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca, în vederea efectuării consultului psihiatric”, se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Poliția a deschis o anchetă

Conform conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău, se fac demersuri pentru a fi transferat la o unitate medicală din București. 

Incidentul va fi urmat și de o anchetă a polițiștilor din IPJ Buzău, dar și de cercetări interne pentru a se stabili dacă personalul de serviciu are vreo vină. Potrivit procedurilor, în astfel de situații sunt prevăzute măsuri suplimentare de supraveghere a pacienților care au trecut prin tentative de suicid.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite