S-a sinucis printr-o metodă ciudată și a lăsat un mesaj neobișnuit: „Cu respect și cele mai bune urări”

0
Publicat:

Un bărbat din municipiul Fălticeni, Suceava, și-a pus capăt zilelor într-un mod șocant. El a lăsat un bilet de adio în care a explicat de ce a decis să se sinucidă. Persoanele cu afecțiuni psihice sau emoționale pot beneficia gratuit de terapie psihologică, încă majoritatea nu apelează la asta.

Polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului FOTO Arhivă Adevărul
Polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului FOTO Arhivă Adevărul

Florin Vasile Mangher avea 53 de ani și locuia într-un bloc din municipiul Fălticeni al județului Suceava. În după-amiaza zilei de joi, 10 noiembrie, vecinii au zărit un bilet în ușa apartamentului său prin care erau rugați să sune la 112.

Vă rog frumos să sunați la 112 și să anunțați că m-am sinucis! Vă urez tuturor numai bine”, se arată în bilet, potrivit ziaruldepenet.ro.

Când au intrat în casă, oamenii legii au fost șocați de modul în care bărbatul și-a pus capăt zilelor. El nu a făcut gestul în mod spontan, ci a plănuit totul în detaliu. Victima s-a asfixiat cu gazul eliberat din două butelii prin furtunuri conectate la o pungă pe care și-a pus-o pe cap.

În interiorul locuinței a fost găsit și un bilet de adio scris sub forma unei declarații, prin care bărbatul și-a explicat gestul.

„Declar că m-am sinucis pentru că sunt bătrân, bolnav, singur și sărac”, se arată în bilet.

Mesajul este încheiat într-o manieră oarecum cinică: „Cu respect și cele mai bune urări de bine pentru toată lumea”.

Cum poți beneficia gratuit de consiliere psihologică

Sunt două motive pentru care românii nu vor să meargă la psiholog. Pe de o parte, se tem de stigmatizare și, pe de altă parte, invocă lipsa resurselor financiare, știut fiind faptul că o ședință de consiliere pshologică poate să coste și 500 de lei.

Psihologii sunt furnizori de servicii medicale conexe, ceea ce înseamnă că nu pot încheia în mod direct contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, însă pot obține banii de la stat pentru serviciile prestate dacă încheie parteneriate cu medicii specialiști aflați în contract cu CAS.

Persoanele care suferă de afecțiuni precum depresie, anxietate, tulburare bipolară, alcoolism, schizofrenie etc pot beneficia de ședințe gratuite de psihoterapie în baza scrisorii medicale eliberate de psihiatru, neurolog, oncolog, diabetolog, hematolog, nefrolog, cardiolog, pneumolog.

Ca să poată obține banii de la stat pentru serviciile de consiliere sau psihoterapie, psihologul trebuie să aibă una dintre următoarele specializări: psihologie clinică, consiliere psihologică sau psihoterapie.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite