Tentativă de sinucidere la Spitalul Buzău. Un pacient s-a aruncat de la etajul patru. Abia fusese salvat de la otrăvire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident grav s-a produs sâmbătă, 19 noiembrie 2022, la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în secția Medicină Internă, s-a aruncat de la fereastra salonului unde era internat, aflat la etajul patru.

Conducerea spitalului a început o anchetă. SURSA Iulian Bunilă
Conducerea spitalului a început o anchetă. SURSA Iulian Bunilă

Bărbatul fusese adus joi, în stare de inconștiență, la Urgențele Spitalului Județean Buzău, după o tentativă de suicid prin ingestie voluntară de medicamente. A fost transferat la scurt timp în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, ulterior fiind mutat într-unul dintre saloanele secției de Medicină Internă. 

Abia stabilizat după intoxicația medicamentoasă, pacientul de 47 de ani a căutat o altă cale de a-și duce la îndeplinire planul de a se sinucide. Astfel, a decis să se arunce de la fereastra salonului în care era internat.

După căderea de la etajul patru, penultimul nivel al clădirii celei mai mari unități spitalicești din județul Buzău, pacientul a suferit multiple traumatisme și i se acordă îngrijiri medicale de specialitate.

„Pacientul s-a prezentat la unitatea noastră, în data de 17 noiembrie, în stare gravă, în comă, motiv pentru care a fost internat pe secția Anestezie și Terapie Intensivă. Ulterior, a fost transferat pe secția Medicină Internă. Astăzi (n.n. sâmbătă, 19 noiembrie), urma sa fie transferat la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca, în vederea efectuării consultului psihiatric”, se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău, se fac demersuri pentru a fi transferat la o unitate medicală din București. 

Incidentul de sâmbătă dimineață va fi urmat și de o anchetă a polițiștilor din IPJ Buzău, dar și de cercetări interne pentru a se stabili dacă personalul de serviciu are vreo vină. Potrivit procedurilor, în astfel de situații sunt prevăzute măsuri suplimentare de supraveghere a pacienților care au trecut prin tentative de suicid.

În cele mai multe dintre astfel de situații, personalul medical al spitalului decide, după stabilizarea bolnavilor, transferul către unități de specialitate, în speță Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite